Auteurs

AUTEURS

Peter Bonekamp
Wie ik ben en wat ik doe vind ik hier niet zo boeiend maar wat mij interesseert en waar ik dus over blog is natuurlijk wel relevant voor u als lezer. Dat ik een brede interesse heb is absoluut waar. Ik ben vooral geïnteresseerd in non-fictie en daar binnen vooral weer in psychologie, filosofie en “zelfhulp” boeken. Ik ben altijd op zoek naar boeken die de potentie hebben om je leven op een positieve manier te veranderen. In de praktijk gebeurt dat weinig, maar soms werkt het wel en dat vind ik heel bijzonder. De kracht van boeken om je aan het denken te zetten en jezelf te veranderen vind ik fascinerend.
Ook boeken op het gebied van duurzaamheid, “groen” leven en de moestuin vind ik leuk. Ik vind dit een belangrijk thema waar vaak toch nog weinig mee wordt gedaan (ook door mijzelf). Wel heb ik een moestuin van 100 m2 en is het mijn droom ooit nog eens een klein boerderijtje te hebben.
Verder ben ik een behoorlijke anglofiel, ga bijna elk jaar naar Great Britain op vakantie en dat komt ook vaak terug in mijn voorkeur voor boeken en films. Je moet niet bij mij zijn voor literatuur (gaap), thrillers (ook gaap, maar historische thrillers dan weer wel) en muziek (weet ik niet genoeg van). Verder hou ik mij het recht voor om af en toe totaal af te wijken van de hierboven beschreven voorkeuren want ik heb ergens gelezen dat een beetje onvoorspelbaarheid aantrekkelijk is in een man. Ik wens u veel leesplezier op onze blog!


Astrid van Dam
Als Consulent Educatie zet ik me in voor meer leesmotivatie en betere taalprestaties bij kinderen. Zorgen dat onze opgroeiende generatie in aanraking komt met zoveel mogelijk verschillende soorten boeken en materialen. Want alle kinderen houdt van lezen, alleen weten ze dat zelf soms nog niet. Daar help ik ze graag bij!Ik lees zelf het liefst boeken die aanzetten tot denken. Over het hoe, waarom en wat van ons eigen handelen.Over jezelf in relatie tot andere mensen, andere culturen, andere werelden. Of dat nu fictie of non-fictie is.Maar nog veel liever kijk ik naar films. Bij voorkeur films die... nou ja, aanzetten tot denken.Ik hou nu eenmaal van dingen die bijzonder zijn in hun onopvallendheid. Van dingen waarbij de schoonheid zit in het kleine gebaar. En ik heb soms oog voor dat wat de grote gemene deler in de haast van alledag over het hoofd ziet. Dus kijk en lees met me mee op dit blog, dan is de verrassing nooit ver weg.Monic Gierveld
Ik ben een gepassioneerde lezer. Al sinds ik zo rond mijn zesde jaar heb leren lezen lees ik alles wat los en vast zit. Waar ik ook kom, waar ik ook ben, overal pak ik foldertjes, brochures, flyers om mijn informatiehonger te stillen.
Ik ben een liefhebber van de echte verhalenvertellers. Vaak zijn dat dikke pillen die je moeilijk weg kunt leggen en waarvan je het vervolgens jammer vindt dat je ze uit hebt. De grote Zuid-Amerikaanse auteurs zijn hier goede voorbeelden van, maar we hebben in onze eigen Nederlandse literatuur ook grote verhalenvertellers.

Ik ben dol op Italië: Italiaanse landschappen, Italiaanse geschiedenis, Italiaanse taal, Italiaanse keuken en natuurlijk op de Italianen zelf.
Ook ben ik liefhebber van thrillers en detectives die een meer psychologische achtergrond hebben. Wat maakt dat mensen doen wat ze doen? Sfeer vind ik daarbij erg belangrijk.

Bekende voorbeelden vind je in de Engelse literatuur, maar ook de Scandinavische thriller auteurs zijn hier meester in.
Een detective of thriller die in Italië speelt is voor mij natuurlijk top!


Miriam Janssen
Ik woon in Borne, maar kom ook veel en graag in de bibliotheek van Hengelo. Sinds mijn zesde lees en schrijf ik, en ik houd ervan ook anderen enthousiast te maken voor alles wat te maken heeft met taal. 
Ik ben onderwijspsycholoog, schrijfster en schrijfdocent. In De TalenTuin (trainingen zakelijk en creatief schrijven) schrijf ik met mensen van 8 tot 88 jaar. Maar aan alle schrijven gaat lezen –vind ik- vooraf. Elke les begint bij mij met teksten uit de literatuur.
Voor deze blog denk ik te gaan schrijven over romans (als anderen dat niet al doen), poëzie en jeugdboeken; en over informatieve boeken over taal en schrijven, boeddhisme en psychologie.Maartje Kamp
Ken je dat wanneer je een boek leest en je de wereld om je heen vergeet? Dat gevoel van overwinning als je hoofdpersoon het onmogelijke doet? Of een stille traan wanneer een van je favoriete personages onverwacht voor eeuwig verdwijnt? Dat maakt voor mij het lezen een avontuur. Het brengt je in zoveel verschillende situaties waar je zelf niet zou kunnen of zelfs willen komen. Voor mij geen literatuur of informatieve boeken, maar juist fantasie en chicklits. Fantastische verhalen met werelden, die vaak niet op de onze lijken.. of toch wel? En romantische verhalen waar je hardop moet lachen om de absurde situaties waar de hoofdpersoon telkens maar weer in terecht komt.
Lezen is iets wat ik al zo lang als ik me kan herinneren met plezier doe en daar komt nu een nieuwe uitdaging bij; mijn ervaringen en bevindingen van de gelezen boeken met jullie delen.


Erwin C. Karst
Op deze digitale plek deel ik mijn interesse in lezen en muziek luisteren. Het ‘muziek-gehalte’ is groot: daar ligt mijn grootste passie! Ik speel gitaar en zing ('SadSongs') en kan mij een leven zonder muziek eenvoudigweg niet voorstellen...Hoewel ik een duidelijke voorkeur heb voor roots-muziek (americana, alternative country, singer-songwriters, blues, folk, etc.), maak ik ook graag uitstapjes naar andere genres. Ik blog ook met enige regelmaat over concerten in Hengelo die de moeite van het bezoeken waard zijn. Het bezoeken van dit blog is dan soms ook de moeite waard, want ik probeer vaak zo'n bericht gepaard te laten gaan met een prijsvraagje waarmee toegangskaarten te winnen zijn...Lezen doe ik ook graag: het liefst een spannend boek dat je in zijn greep houdt, en dat je tóch weer pakt ook al heb je net je nachtlampje uitgedaan… Ik heb iets met Scandinavië; de Noordse misdaadliteratuur is erg populair, maar ik zoek ook graag naar de nog onbekende auteurs uit het hoge noorden.


Nicol Wekamp
Mijn naam is Nicol en ik werk als adviseur marketing en communicatie bij Bibliotheek Hengelo. Ik ben altijd gek op lezen geweest. Als kind was ik lid van twee bibliotheken, omdat ik niet genoeg had aan vier boeken per keer. Gelukkig heeft de bibliotheek dat maximum flink omhoog geschroefd!
Ook nu lees ik nog steeds veel. Ik doe mee aan #boekperweek en probeer zo 52 boeken per jaar te lezen. Of te luisteren, want wat is er heerlijker dan om je een verhaal te laten voorlezen in de vorm van een luisterboek. En dan het liefst voorgelezen door de schrijver zelf.

Ik ben altijd op zoek naar leestips. Dat is ook de reden dat ik meeschrijf op dit blog, zodat ik jou inspiratie kan geven voor een volgend boek. Je kunt van mij blogs verwachten over boeken uit heel uiteenlopende genres. Ik lees graag fantasy, detectives, Engelse literatuurklassiekers, populaire fictie, jeugdboeken en verder alles wat los en vast zit. Veel leesplezier!


Diane Wevers
In samenwerking met andere (culturele) organisaties organiseer ik ontmoetingen met schrijvers, dichters, cabaretiers en singer-songwriters. Ontmoetingen waarvan ik hoop dat ze verrijkend zijn. Natuurlijk lees ik van te voren ook hun boeken of luister ik naar hun cd. En ontdek ik ook geregeld weer onverwachte muziek- en literatuurpareltjes.
Ik reis graag en ik lees graag over het land dat ik ga bezoeken. Reisgidsen maar ook boeken van schrijvers uit die landen. Omdat ik geloof dat je een land ook leert kennen door literatuur uit dat land te lezen.
Prachtig vind ik boeken die een heel leven vertellen en liefst ook nog het leven van de kinderen, de kleinkinderen en de achterkleinkinderen. En die je de geschiedenis beter laten begrijpen.
En dat geldt ook voor poëzie. Gedichten gaan tenslotte over het leven, het beleven van het leven. Een gedicht heeft de kracht om je met weinig woorden te raken. Willem Hussem is zo’n schilder-dichter die mij weet te raken met heel weinig woorden en sobere, kalligrafische tekeningen. En emoties oproept zonder ze te beschrijven. Hij is een meester in het spelen met taal.