maandag 18 januari 2021

Leven met wind mee


We leven in een bijzondere tijd, waarbij we bijna zouden vergeten dat de klimaatcrisis nog altijd de grootste crisis is die we met elkaar moeten oplossen. Daarbij is duurzaamheid het toverwoord, waar we de komende maanden in de Bibliotheek dus ook veel aandacht aan besteden. Nu kan ik natuurlijk zeggen dat het boek Leven met wind mee laat zien hoe we moeten leven met windenergie, of hoe we de weerstanden tegen de klimaatcrisis moeten ombuigen. Maar ja, daar gaat dit boek natuurlijk helemáál niet over...


 'Dramaloosheid' – zo noemt Jelle Hermus het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In Leven met wind mee laat hij zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verandert.

Jelle Hermus is oprichter van het succesvolle platform soChicken.nl, waar jaarlijks meer dan 9 miljoen mensen broeden op een leuker leven. Het is zijn missie om onze samenleving liefdevoller te maken. Zijn eerste boek, Steeds leuker, vond ik ook al zo tof. Het werd niet voor niets zelfs verkozen tot Beste Spirituele Boek 2018. Ik ben vooral fan van z'n verfrissende schrijfstijl en vind Jelle een typisch voorbeeld van een 'blij-ei'. Een aanstekelijk blij-ei, met soms een filosofische en poëtische inslag!

Leven met wind mee zit vol met praktische tips en rake metaforen, zoals we dat we gewend zijn van Jelle. Ontdek hoe je stopt met piekeren, meer mindfulness ontwikkelt en leert leven met wind mee. Jelle heeft z'n boek opgedeeld in drie delen en neemt je in een fijne structuur stap voor stap mee naar jouw uiteindelijke doel: leven met wind mee.

Nog meer dan in zijn eerste boek zijn het juist de persoonlijke anekdotes die het boek echt tot leven brengen. Tussen de regels door lees je over zijn leven met Billy en de kleine – of juist hele grote – momenten in zijn leven. Hij neemt ook zichzélf niet te serieus en is niet vies van een beetje zelfspot. Dat maakt zijn boodschap juist geloofwaardiger én toegankelijk voor een heel breed publiek. Dus schroom niet en laat je eens verrassen door zijn lekker nuchtere mindfulness.

Reserveer het boek in onze catalogus.

Geen opmerkingen: