maandag 11 januari 2021

Eerste hulp bij klimaatverandering - Anabella Meijer

Zo aan het oppervlak is er niks inspirerends aan klimaatverandering. Hoe meer je er vanaf weet, hoe bezorgder je wordt. En van de oplossingsrichtingen word je alleen maar moedelozer. Want wat is de juiste keuze? En hoe houd je de moed erin als je het idee hebt dat niemand genoeg doet, inclusief jijzelf? 
 
Niet getreurd, there is a way. Anabella Meijer co-auteur en illustrator van EHBKV wordt namelijk heel blij van klimaatverandering. En dat deelt ze graag met jou. Met EHBKV - live laat ze zien hoe je met klimaatverandering om kunt gaan zonder in alarmisme of nihilisme te vervallen terwijl je óók niet in de val trapt van gemakzuchtig technoptimisme of struisvogelgedrag. 


Verwacht een verhelderende kijk in de menselijke psyche (want: waarom doen we niet genoeg?) doorspekt met meedogenloze stand up comedy, afgeblust met een vernieuwende en wellicht zelfs inspirerende visie op hoe we wél prettig in actie gaan komen. Inclusief kleurrijke cartoons en het onvermijdelijke persoonlijke verhaal. 

Je kunt al even bladeren in dit kleurrijke boek vol tekeningen, weetjes en humoristische stripjes.  

Anabella Meijer werkt als visueel consultant, zij zet complexe zaken om in aantrekkelijke tekeningen en verhalen. Daarnaast houdt ze zich sinds begin 2015 bezig met psychologie en communicatie rond klimaatverandering. Ze is dit boek gaan maken omdat ze het een en ander weet over persoonlijke transities en hoe je daar krachtig uit komt. Zoals die van haarzelf: van werkloze, gedeprimeerde architect tot ondernemende striptekenaar! Bekijk haar tekenwerk eens op www.kanai.nl

Ook kun je dit boek reserveren bij de bibliotheek. 
Geen opmerkingen: