donderdag 8 oktober 2020

Stoorzender

De bekendheid van Arjen Lubach is de laatste jaren enorm toegenomen door zijn succesvolle satirische programma Zondag met Lubach. In Stoorzender maakt hij de tussenbalans op van zijn leven in de twee jaar voor hij veertig wordt. Dat doet hij in zes hoofdstukken, die allemaal draaien om locaties die een belangrijke plek in zijn leven hebben. We volgen hem in Los Angeles, Amsterdam, Zweden, Friesland, New York en Vlieland.

Het is een kijkje achter de schermen dat inzicht geeft in Lubach als persoon, als de man achter een populair Tv-programma. Natuurlijk heeft hij ook zijn vragen en onzekerheden, net als iedereen. Dat vergeten we nog wel eens bij bekende persoonlijkheden. 

Zo schreef hij mee aan het grootste hit van 2015 (volgens mijn google-onderzoekje moet dat Firestone van Kygo zijn 😉), maar zag daar nooit een cent van terug door een fijn staaltje oplichting. Dat gaat hem niet in de koude kleren zitten. Ook kondigt hij aan dat het tijd wordt te stoppen met Zondag met Lubach. Stoppen op het hoogtepunt. Maar als je er midden in zit, is het lastig zien waar dat hoogtepunt zit. We hebben in ieder geval nog een paar seizoenen te gaan voor het zover is.

Het boek is geschreven met de kenmerkende humor van Lubach. Maar verwacht geen boek vol politieke en maatschappelijke satire. Het is vooral een persoonlijke verhaal. Vertelt met humor, maar ook ontroerend. Bijvoorbeeld als het gaat over zijn vriendin (Martine de Jong, die ook twee mooie boeken op haar naam heeft staan). Een aanrader!

Reserveer Stoorzender in de Bibliotheek

Geen opmerkingen: