donderdag 2 juli 2020

Nagelbijtend spannend! Dochter vermist van Mikaela Bley

‘De dood, de dood, de dood,’ fluisterde Ellen toen hij buiten gehoorsafstand was. Maar het was al te laat. Haar paniek werd alleen maar groter.

Stockholm. Op een koude, regenachtige vrijdag in mei, verdwijnt het achtjarige meisje Lycke spoorloos. Alleen haar rugzakje wordt gevonden…

Op het hoofdkwartier van televisiezender TV4, volgt misdaadverslaggever Ellen Tamm het nieuws over de verdwijningszaak met grote belangstelling en ze raakt geobsedeerd door de zoektocht naar het meisje.
Lyckes verdwijning raakt haar persoonlijk door een gebeurtenis in haar eigen leven, die nog altijd traumatische gevolgen heeft.
De zaak dwingt haar de confrontatie aan te gaan met haar verleden.

Mikaela Bley (1979) schrijft heel goed en Dochter vermist is echt spannend. Inmiddels zijn er al vier boeken over Ellen Tamm verschenen en in de bibliotheek te vinden. Probeer het maar eens uit.

Deze maand staat op de eerste verdieping een displaytafel vol met Zweedse ‘lekkernijen’ uit onze eigen collectie, zoals fijne thrillers, films en reisgidsen. Zweden is persoonlijk ook nog eens mijn lievelingsvakantieland. We gaan er elk jaar naartoe en proberen steeds een nieuw gebied uit. Ongelooflijk hoe groot dat land is. Ik ben dol op de vele bordjes met ‘Loppis’ langs de kant van de weg. Een loppis verkoopt tweedehands spullen en je vindt ze in Zweden in alle soorten en maten, soms met prachtig antiek voor een habbekrats en soms boordevol met troep. Dat is de gok. Je voert er de leukste gesprekken en krijgt daar weer fijne tips voor plekken om te bezoeken. Ons huis staat vol met het schatten die we in verschillende Zweedse loppis hebben opgeduikeld.

Reserveer de boeken van Mikaela Bley bij de bibliotheek!

Geen opmerkingen: