maandag 20 juli 2020

Knives Out

Zin in een avondje ouderwets speurneusje spelen? Beetje à la Sherloc Holmes of Hercule Poirot? Kijk dan naar het Amerikaanse misdaad-mystery Knives Out van Rian Johnson uit 2019. Met een goed gevulde sterrencast van o.a. Christopher Plummer als het rijke en oude slachtoffer, Daniel Craig (ja, ook bekend als James Bond) als de zelfverzekerde detective en Don Johnson en Jamie Lee Curtis als de kinderen en erfgenamen. Echt, het vliegt alle kanten op en natuurlijk is er een onverwachte plotwending.

Over de inhoud
Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen. Met Knives Out brengt de prijswinnende schrijver en regisseur Rian Johnson een ode aan de boeken van Agatha Christie in de vorm van een luchtig en modern moordmysterie, waarbij iedereen een motief blijkt te hebben.

Over de ervaring
Afijn, Wie nog overtuigd moet worden, bekijk even de trailer. Het tempo van de film ligt natuurlijk iets lager, daar is het een trailer voor. Maar de sfeer is perfect. En het had inderdaad een Agatha Christie kunnen zijn. Al was het maar vanwege de complexe en belachelijke familie, de sympathie die je krijgt voor de getergde onschuldige en de bijna irritante detective. Echt. Trek een wijntje open of zet een paar biertjes neer. Knabbeltje erbij, druk op play en beweeg niet meer. En na afloop gewoon nog een keer kijken. De tweede keer is altijd het leukst :-)Geen opmerkingen: