donderdag 23 april 2020

Agatha Christie: troost in crisistijd

Als het even niet zo lekker gaat, dan verdwijn ik graag in een boek. Ik herlees boeken die mijn zinnen even verzetten. Die waarvan ik weet dat ze me net dátgene geven waar ik behoefte aan heb; een soort gevoel van thuiskomen. Ik weet zo ongeveer hoe het verhaal verloopt en weet dat ik niets zal tegenkomen wat voor nog meer crisis zal zorgen.

Van Harry Potter en Lord of the Rings had ik vorig jaar al eens een herluistermarathon gehouden. Buiten crisistijden overigens, ook dan is het fijn boeken te herlezen! Maar goed, die zaten nog te fris in mijn hoofd. Daarom heb ik er de koningin van de detective bij gepakt: Agatha Christie.

Ik ben vooral fan van haar korte verhalen. Christie is er een ster in om een heel boek te besteden aan een kabbelend verhaal waarin de misdaad tot oplossing komt. Meestal heb ik echter zin in wat meer tempo en dat is te vinden in haar verhalen. Miss Marple is mijn favoriet en ik kwam uit bij haar 13 problemen. Te vinden in de Online Bibliotheek om te lezen op e-reader, tablet of smartphone.

In elk van de 13 verhalen staat een misdaad centraal, die door een klein groepje mensen - waaronder Miss Marple - wordt besproken. De bescheiden Miss Marple is iedereen uiteraard de baas in het ontrafelen van de moordzaken. Ze heeft een uitstekende kijk op het menselijk karakter, waarbij de medebewoners van haar dorpje St. Mary Mead als inspiratie dienen.

Kortom: als je zin heb in een heerlijk ontspanningsboek, kies er eens eentje van Agatha Christie. Veel van haar boeken zijn te vinden in de Online Bibliotheek. Welk boek herlees jij graag als het even niet mee zit?

Geen opmerkingen: