donderdag 9 januari 2020

De tuin van de samoerai van Gail Tsukiyama

Een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen was De tuin van de samoerai van Gail Tsukiyama.
Ik vond het zo'n prachtig verhaal, dat ik het nooit heb durven herlezen, bijna bang om die dierbare herinnering te verstoren.

Een bijzonder boek waar je helemaal rustig van wordt.
Echt een klassiek en onvergetelijk meesterwerk.

Aan de vooravond van de Chinees-Japanse oorlog, rond 1937, wordt een jonge Chinese student naar een Japanse badplaats gestuurd om te herstellen van tbc. Hij ontmoet daar vier bijzondere inwoners - een mooi Japans meisje en drie oudere mensen - waar hij sterk bij betrokken raakt. Een van deze oudere inwoners is Sachi, een vrouw die is gespecialiseerd in een bijzondere vorm van Japans tuinieren. Elke dag harkt zij met grote toewijding de mooiste patronen in haar tuin van grind.

En dat is precies wat schrijfster Gail Tsukiyama ook doet, zij 'harkt' rustig en met liefde haar zorgvuldige woorden aaneen. Een boek dat gaat over vriendschap, echte liefde, respect en het leven. Prachtig!

Gail Tsukiyama is een Amerikaanse schrijfster uit San Francisco met een Japanse vader en een Chinese moeder. Zij kent de oosterse wereld dus van binnenuit en dat voel je. Ze heeft nog meer boeken geschreven, dus als je dit boek net zo mooi vindt als ik, dan valt er nog veel meer moois te ontdekken.

Reserveer dit boek in onze catalogus. 

Geen opmerkingen: