maandag 9 september 2019

The Teskey Brothers - Run Home Slow

Je hebt ze wellicht voorbij zien komen in De Wereld Draait Door, of afgelopen weekend ergens live in het land, o.a. op Tuckerville: The Teskey Brothers. Ook stonden ze onlangs op North Sea Jazz. De concerten zijn niet voor niets snel uitverkocht, want dit is een heerlijke soul-sensatie. Hun onlangs uitgebrachte album 'Run Home Slow' bevat alleen maar sterke nummers die bijzonder aanstekelijk werken. Wat een heerlijke rootsplaat!

"Je zou zweren dat het hier een of ander combo uit de Zuidelijke Staten van de VS betreft, het zijn echter onvervalste Aussies uit Melbourne. Zanger gitarist Josh en zijn broer Sam Teskey die de leadpartijen voor zijn rekening neemt sleutelen al ruim een decennia aan hun repertoire. Dat gebeurt in hechte samenwerking met de  door Liam Gough en Brendon Love gevormde ritmesectie. Twee jaar geleden kwamen ze uit hun homestudio in Warrandyte met Half Mile Harvest. 
Op het vervolg Run Home Slow perfectioneren de twintigers hun met blazers en toetsenwerk verrijkte organische oldschool soul sound in een wat strakkere benadering. Een driftig So Caught Up is daar een perfecte illustratie van. De ritmische basis van het a capella gebrachte gospelgetinte Hold Me bestaat uit handgeklap en voetengestamp met de we wat orgelriedels op de achtergrond . Dat orgel komt meer op het voorplan in Let Me Let You down en ondersteund samen met de tick-tack gitaar de zang van Josh. Die klinkt weerom weergaloos in een soepel swingend Man Of The Universe. Het door gefluit en ‘zingende zaag’ ondersteunde Sunhsine Baby is een voorzichtig  zijstapje richting  ragtime en Dixieland jazz.  Het knap opgebouwde balladewerk in lekker uitgesponnen slijpers zoals Paint My Heart en Rain blijft de attractiepool van dit combo." (writteninmusic)
Een soort Otis Redding uit Australië, mét geweldige blazers, fijn orgeltje en super gitaarpartijen. Ik ben verkocht... Alles klinkt geweldig authebtiek, en toch is er ook iets 'nieuws' waardoor het niet alleen maar een hang naar de sixties soul is. Ik weet niet precies hoe ik het uit moet leggen.. Dus dit moet je maar gewoon luisteren, liefst op een wat hoger volume. Nodig de buren maar uit om mee te luisteren, da's misschien wel slim...Reserveer in onze catalogus


Geen opmerkingen: