maandag 15 juli 2019

Jack Reacher luisterboeken

Luisterboeken zijn populair. Steeds meer mensen ontdekken dat je prima verhalen kunt beluisteren terwijl je autorijdt, op de fiets zit, wandelt, de was doet of op de bank ligt. En het is ook nog eens hartstikke leuk; voorgelezen worden! Dat weet je vast nog van vroeger. De tijd vliegt voorbij.

Ik luister naar boeken via de LuisterBieb. Met je Bibliotheeklidmaatschap kun je deze app gratis downloaden en heb je toegang tot meer dan 2.000 boeken. Regelmatig komen er nieuwe titels bij. Onlangs werden diverse korte verhalen van één van mijn favoriete schrijvers online gezet: Lee Child.

Child is bekend van zijn reeks over Jack Reacher, een voormalig majoor uit het Amerikaanse leger die door de Verenigde Staten zwerft, in allerlei criminele zaken verzeild raakt en op zijn geheel eigen wijze het kwaad bestrijdt. Er zijn al 23 boeken in de serie verschenen en Child levert keurig elk jaar een nieuw deel af. Tussendoor schrijft hij echter ook korte verhalen over zijn held en daarvan zijn er nu een aantal in de LuisterBieb verschenen.

Korte verhalen
Luister bijvoorbeeld naar Geen oefening waarin Jack Reacher een lift krijg van een drietal wandelaars. Het woud waar zij willen wandelen, wordt echter al snel hermetisch afgesloten door de militaire politie. Reacher wil weten waarom. En waar zijn die wandelaars ineens gebleven?

Of luister Te veel tijd, waarin Reacher in een politiecel belandt na een straatroof. Eerst als getuige, maar al snel als verdachte. Hij krijgt veel tijd om na te denken. Waarom leek die buitgemaakte tas zo leeg?

De verhalen worden voorgelezen door Frans van Deursen, die dat uitstekend doet. Je kunt kiezen tussen verhalen van een minuut of zeven tot twee uur lang. En heb je de smaak te pakken? Dan zijn er ook nog eens zes volledige boeken te vinden in de LuisterBieb.

Download hier de LuisterBieb.

Geen opmerkingen: