maandag 24 juni 2019

MagiërsgildeElk jaar vegen de magiërs in Imardin uit Kyralia de straten en de sloppenwijken schoon. Een zuivering van de stand, althans dat is hoe de magiërs en de koning het zien. Een ieder die geen huis heeft wordt buiten de stadsgrenzen gedreven en zal de winter daar moeten zien te overleven. 

Deze zuivering moet de groei van de sloppenwijken tegengaan. Het is enige moment waarop de magiërs in de sloppenwijken komen en hun krachten tonen. Maar dan gebeurt er iets onverwachts. Een meisje weet een steen dwars door het magische schild te gooien dat de magiërs moet beschermen en start daarmee een revolutie voor de magiërs en hen die in de sloppenwijken wonen.


Sonea, opgroeiend in de sloppenwijken haat, net als met haar vrienden, de magiërs intens. Wanneer de zuivering plaats vindt gooit zij samen met de andere jeugd stenen naar de magiërs, die veilig achter een schild staan. Maar plots, weet een van die stenen een magiër te raken. De steen die Sonea heeft gegooid verwond een magiër en een klopjacht begint. Een klopjacht naar een wilde magiër, want alle magiërs die niet opgeleid zijn in het magiërsgilde worden als een gevaar gezien.

Sonea heft nooit geweten dat zij magie bezat en besluit uit haar angst voor de magiërs te vluchten. Ze duikt onder met de van haar vriend Cery. Cery verstopt Sonea bij het dievengilde, waar de hoofddief wel belang heeft bij een persoonlijke magiër. Samen proberen zij Sonea’s magie te begrijpen en te beheersen. Een ongetrainde magiër is namelijk een gevaar voor zijn/haar omgeving en vooral voor zichzelf.

Trudi Canavan vertelt het verhaal niet alleen vanuit Sonea, maar geeft de lezer ook een kijkje in de gedachten en werelden van andere personages, zoals Cery en Rothen, een van de magiërs die naar Sonea zoekt. Door deze verschillende perspectieven krijgt de lezer een completer beeld van het verhaal en maak je kennis met de verschillende werelden waar de personages in leven. Het leven als ongetrainde magiër, dief en magiër is in het eerste opzicht erg verschillend. De wisselingen tussen de personages is soms plots, maar dit behoudt ook de spanning in het verhaal. Canavan weet de zoektocht en de plotselinge levensveranderingen van Sonea geloofwaardig weg te zetten.

Na Het magiërsgilde volgen De magiërsleerling en het spannende einde in De opperheer.

Reserveer deze boeken nu in de bibliotheek:


Geen opmerkingen: