donderdag 7 februari 2019

Grip: Het geheim van slim werken

Ken je dat? Je werkweek is nog maar net begonnen of je rent al weer achter de feiten aan en kijk je op het eind van de werkdag tegen een uitpuilende inbox aan. En dan moeten er eigenlijk nog heel veel andere dingen gebeuren die je ergens op een lijstje hebt staan.

In GRIP: het geheim van slim werken geeft Rick Pastoor je tools om weer meer grip te krijgen op je werk. In het boek deelt hij zijn persoonlijke werkmethode en krijg je door zijn verrassende praktische aanpak meer rust en richting in je werkweek.

Rick Pastoor is binnenbaas bij het journalistieke platform Blendle, stuurt een team van 30 mensen aan, is verantwoordelijk voor o.a. innovatie en strategie, zoekt oplossingen voor complexe technische en organisatorische problemen en neemt nieuw personeel aan. Hij heeft het dus best wel druk. Maar toch heeft hij de boel onder controle door zijn persoonlijke werkmethode die hij in de loop der jaren heeft geperfectioneerd. Want werken moet je leren: 

Het is best gek is dat we nooit écht hebben leren werken, terwijl werk zo'n belangrijke activiteit in ons leven is. Er wordt van ons verwacht dat we het gewoon kunnen. Dat we zomaar weten hoe we prioriteiten stellen, hoe we onze werkagenda beheren, hoe we goede plannen ontwikkelen en hoe we grip houden op onze drukke banen. Stuk voor stuk vaardigheden die eenvoudig klinken maar eigenlijk heel moeilijk zijn. 

Het viel andere mensen op dat hij zijn zaakjes op orde had en hij kreeg daarom steeds vaker vragen over zijn werkmethode. Daarom schreef hij maar eens op hoe die methode in elkaar steekt. In GRIP legt hij uit hoe je grip krijgt op je werkweek door op een andere manier je agenda te beheren ("je agenda is heilig"), te werken met een slimme takenlijst ("bewaar nooit meer iets in je hoofd") en de baas te worden (en te blijven) over je mailbox. Maar daar blijft het niet bij: je krijgt ook tools om grip te krijgen op je jaar met o.a. doelen stellen en een jaarplan maken en zelfs meer grip op je leven door o.a. jezelf beter te maken, beter te luisteren en groter te denken.     

Ik vond GRIP een zeer inspirerend en praktisch boek dat je probleemloos direct toe kunt passen in je werk.  

Geen opmerkingen: