zaterdag 10 november 2018

Een Korte - Schroefje door Ricardo Liong-A-Kong

Je doet mij een groot plezier met korte teksten en verhaaltjes. De verhaaltjes vervelen nooit juist omdat ze zo kort en bondig zijn. Af en toe krijg ik Een korte in mijn mailbox door Ricardo Liong-A-Kong: beeldend kunstenaar uit Hengelo. Hij beschrijft met rake woorden kleine alledaagse gebeurtenissen. Leuk om te lezen én te publiceren, aldus collega Nicol Wekamp. En dat gaan we het komende jaar  maandelijks o.a. in deze bieblog doen. 


Ricardo is ook curator van het Museum voor Hedendaagse Hengelose Kunst, een virtueel museum waar kunstwerken van in Hengelo levende of werkende kunstenaars te zien zijn. Meer over Ricardo.

Niet genoeg aan één verhaaltje? Dan is de bundel ultra-korte en titelloze verhalen, Eén door Warner van Wely zeker een aanrader. Met pakkende beginzinnen weet Van Wely je in een nieuwe wereld te loodsen en ervaar je direct de vermogens van het korte verhaal. Of zoals het omslag vermeldt, het ‘Zeer Korte Verhaal met een Zeer Lange Nasleep’. Hij was onlangs te gast bij het Schrijverscafé om te praten over zijn debuut Eén. Van één loopt het op naar 142; met een totaal van 132 pagina’s beslaan de verhaaltjes hooguit een halve pagina.

Reserveer Eén in de catalogus

Geen opmerkingen: