woensdag 11 juli 2018

De vrouw in suite tien

Je kunt je vast wel het lugubere verhaal herinneren van de Deense uitvinder Peter Madsen en de moord op de journaliste Kim Wall. Daar deed mij het verhaal van De vrouw in suite 10 aan denken. Het bizarre in dit verhaal is dat er een vrouw verdwijnt die er eigenlijk niet is.
Ruth Ware verwerkt dit gegeven in een thriller die makkelijk wegleest en die heerlijke ongecompliceerde onderdelen bevat waar je lekker bij kunt wegdromen.

'De vrouw in suite 10' is het tweede boek van Ruth Ware. Haar debuut 'In een donker, donker bos' schijnt een bestseller te zijn, maar ken ik niet.

Lo (Laura) Blacklock wordt 's nachts wakker als er een vreemde man met een masker voor zijn gezicht naast haar bed staat. Deze inbraak brengt haar danig van haar stuk en bijna loopt ze haar tochtje mis op de luxueuze Aurora Borealis, een super-de-luxe minicruiseschip, dat vanuit Hull naar de Noorse fjorden vaart.

Ze is daar op uitnodiging van de eigenaar om een reisverslag te maken voor het reisblad Velocity waar ze al tien jaar voor werkt. Naast nog enkele andere leden van de pers bevinden zich een aantal zakelijke relaties van de eigenaar en zijn vrouw aan boord. Lo is overrompeld door de weelde die ze op het schip aantreft. Door de labiele staat waarin ze verkeert heeft ze moeite met slapen en ergens midden in de nacht hoort ze een vrouw gillen in de suite naast haar (inderdaad, suite 10) en daarna een luide plons. Vreemd genoeg wordt er echter niemand vermist, geen gasten, geen personeel en dus gelooft niemand Lo. Ze laat het er echter niet bij zitten en gaat op onderzoek uit. Daar is de moordenaar uiteraard niet van gediend.

Prima boek voor bij het zwembad of in de hangmat. Veel meer moet je er niet van verwachten, maar dat is soms net wat je graag wilt.

Reserveer De vrouw in suite 10 in onze catalogus


Geen opmerkingen: