maandag 16 juli 2018

De kleine Covey

Het is wonderlijk. Een boek van meer dan 25 jaar oud, dat elk jaar weer nieuwe lezers trekt, waardoor het elk jaar weer een bestseller is. Wereldwijd zijn er van Stephen Covey's De zeven eigenschappen meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht. Waarschijnlijk omdat het boek inzicht geeft in de tijdloze principes van persoonlijke ontwikkeling en menselijke relaties. Met inmiddels een heleboel variaties daarvan op leiderschap, samenwerking en professionele groei. Dus ik dacht 'ik neem de korte route, en begin met de samenvatting!'

Ik werd vooral naar dit boek getrokken, omdat er ook een variant is van De zeven eigenschappen voor Happy Kids. Over hoe je die zeven eigenschappen in kunt zetten in bijvoorbeeld het onderwijs (of thuis) om kinderen een persoonlijke groei en een basis voor zelfvertrouwen en goede relaties mee kunt geven. Dat lijkt me wel wat.

En deze samenvatting in De kleine Covey - door niemand minder dan Ben Tiggelaar en Jan Kuipers in elkaar gezet - is echt een aanrader voor wie z'n kennis wil opfrissen of al zoveel ontwikkelbagage heeft dat hij aan de hoofdlijnen genoeg heeft. Echt super, in handzaam formaat, een lekker spiekboekje voor als je het even niet meer weet.


De zeven eigenschappen zijn geen formule die je precies volgens de regels kunt uitvoeren en die daarmee leidt tot gegarandeerd succes. Maar ze vormen wel een leidraad bij de ontwikkeling van onze effectiviteit. De eerste drie eigenschappen draaien om het verwerven van onafhankelijkheid. Ze helpen je aan meer zelfvertrouwen. De volgende drie eigenschappen gaan over het groeien in wederzijdse afhankelijkheid. Je verbetert je samenwerking met anderen. De laatste eigenschap gaat over jezelf blijven ontwikkelen en vernieuwen. Hiermee creëer je de groei waarmee je het effect van de andere eigenschappen steeds verder versterkt.

Heel interessant en leerzaam dus. En vooral heel mooi als je dit al op jonge leeftijd aangereikt krijgt. Want vroeg geleerd... Ik ben dus helemaal vóór een Covey voor Kids! Maar goed, eerst zelf nog een paar stappen zetten, weet ik weer, na het lezen van dit boekje.

Reserveer De kleine Covey in onze catalogus.
Bekijk meer boeken uit de Covey-serie rondom De zeven eigenschappen.

Geen opmerkingen: