maandag 19 maart 2018

Waterboys

Misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack worden op dezelfde dag door hun vrouwen uit huis gezet. Tja, lullige situatie en daardoor zijn de twee tegen wil en dank op elkaar aangewezen. Probleempje is dat hĂșn onderlinge relatie nou ook niet echt geweldig is.

Victor moet voor een boekpromotie naar Schotland, noodgedwongen en met tegenzin gaat Zack met hem mee. En zo gaan in Waterboys de mannen in crisis samen op een turbulente roadtrip. 

Leopold Witte speelt met verve de rol van Victor: een charmeur en een man vol zelfvertrouwen. Over het feit dat zijn vrouw hem verlaten heeft maakt hij zich ogenschijnlijk niet erg druk. Zijn zoon Zack is een onhandig en onzekere jongen die behoorlijk onder plak zat bij zijn ex vriendin. Beiden mannen zijn echte tegenpolen die in de loop van de film van elkaar leren.

Zoals de titel als aangeeft: de muziek van de folkrockband The Waterboys is een rode draad door de film. Zij zijn vooral bekend van hun hit The whole of the moon, een prachtig nummer trouwens. Zack is volgens zijn ouders verwekt tijdens een Waterboys concert en Victor is nog steeds een grote fan. En laten The Waterboys nou net een concert geven in Edinburgh als zij daar zijn...

Regisseur Robert Jan Westdijk debuteerde in 1995 met de film Zusje waarmee hij direct een Gouden Kalf voor beste film mee won. Daarna maakte hij o.a. de films Phileine zegt Sorry en De eetclub. Waterboys is een mooie film: grappig zonder dijenkletsers en met emotie zonder dat het dramatisch wordt. Het helpt ook als je van de muziek van The Waterboys houdt. Reserveer Waterboys in onze catalogus.

Geen opmerkingen: