zaterdag 10 maart 2018

Thuisbios via Picl en Filmbieb

Vandaag geen film in het zonnetje, maar een hele collectie vol prachtige films. Films die binnen je bibliotheekabonnement of tegen een kleine vergoeding beschikbaar zijn voor een avondje heerlijk thuisfilmhuisplezier! Filmbieb.nl is een nieuwe bibliotheekdienst, die het zoeken in en huren van films nog makkelijker maakt. En Picl is een dienst die ik in mijn filmhuis al vaak voorbij had zien komen, maar pas kortgeleden zelf heb geprobeerd. Ik prijs ze beiden graag aan!


Picl: je eigen filmhuis
Op Picl bekijk je de nieuwste films en documentaires. Geselecteerd door de beste filmhuizen van Nederland. Het werkt heel eenvoudig via je pc, laptop, tablet of tv. Direct gestreamd, dus zonder te downloaden. Waar en wanneer het jou uitkomt.

Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op film. Vooral Nederlandse en arthouse films. Zij willen zoveel mogelijk mensen bereiken en aansteken met hun enthousiasme voor deze films. Daarom bieden ze in samenwerking met 18 Nederlandse filmtheaters alleen het mooiste aanbod van de allernieuwste premièrefilms en documentaires. Voorzien van informatie en trailer weet je ook precies waarvoor je kiest.

En het werkt supersimpel. Je maakt eenmalig een gratis account aan. Per film betaal je via iDeal € 8,50 en daarna krijg je 48 uur toegang tot de die film. Voor die prijs krijg je dus niet alleen een actueel aanbod, maar steun je bovendien de Nederlandse filmtheaters. Daar werk ik graag aan mee!

Ik weet ook al wat m'n eerstvolgende film zal zijn: Hannah, met de onnavolgbare Charlotte Rampling in een rauwe hoofdrol. Beschikbaar via Picl tot eind mei. Aanradertje!


Filmbieb.nl: de filmbibliotheek van Nederland
Speelfilms en documentaires op dvd nemen binnen de bibliotheek een speciale plek in. Ten opzichte van 2005 is de landelijke collectie bijna verdubbeld in omvang en uitleningen. Veel bibliotheken overwegen dit materiaal naar het magazijn te verplaatsen of te verkopen.

Muziekweb verzamelt daarom zoveel mogelijk filmcollecties van bibliotheken (en particulieren) om zo dit belangrijk Nederlandse culturele erfgoed te behouden en toegankelijk te maken. Leden van bibliotheken in Nederland kunnen de dvd’s via Filmbieb.nl lenen. Ook biedt de site trailers en achtergrondinformatie over de films en series.

Lenen gaat heel simpel. Je maakt eenmalig een gratis account aan bij Muziiekweb. Koppel het nummer van je bibliotheekpas aan dat account. Zoek de film op die je wilt lenen. Als de film in de collectie aanwezig is, klik je op ‘Leen deze dvd’. En alles wordt verder afgehandeld zoals je met reserveringen bij je eigen bibliotheek gewend bent.

Nou, hier ga ik niet eens beginnen aan een filmtip. Op de homepage staan al zoveel pareltjes uitgelicht, dat ik die keuze helemaal aan de fijne lezer van dit bieblog overlaat. Zoveel lezers, zoveel smaken.

Veel plezier met al deze mooie film!

Geen opmerkingen: