zaterdag 3 maart 2018

Alle vogels - Koos van Zomeren


884 bladzijden alleen maar over vogels. Is dat boeiend? Ja!
Ik ken niet zoveel vogels, maar eigenlijk is dat het ideale uitgangspunt voor Alle vogels. Alles wat Koos van Zomeren ooit schreef over vogels, heeft een plaats gekregen in dit boek. Van zijn eerste column over de huismus in de Nieuwe Revue tot zijn column over de havik voor Vroege Vogels. En ook de columns uit NRC Handelsblad, de eerste schreef hij in 1977, de laatste in 2014. Het is een unieke verzameling geworden van miniatuurtjes, columns, reportages, interviews, romanfragmenten en een enkel gedicht.Alle vogels
 is zeer positief ontvangen door pers, boekhandel en lezers. Van Zomeren won in 2017 de Jan Wolkers Oeuvreprijs.  "Een parel", aldus de jury van de Jan Wolkers prijs.

Ik kan hier schrijven wat ik wil over Alle vogels, maar Maarten 't Hart weet het veel mooier te verwoorden in dit filmpje. Als bioloog én schrijver is Maarten 't Hart jaloers op Koos van Zomeren: wat zou hij graag net zo mooi over vogels kunnen schrijven als Koos.
Koos van Zomeren is een van de meest bekende columnisten van Nederland. Zijn thema’s zijn de natuur, wetenschap en het landschap.
Hij is 14 maart te gast bij Bibliotheek Hengelo in het kader van de Boekenweek. Van Zomeren wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn.

Reserveer Alle vogels via onze catalogus

Geen opmerkingen: