zaterdag 6 januari 2018

Sterrenstof - Daphne Deckers


“Het is één grote werkstage, die iedere dag opnieuw begint.” zegt Daphne Deckers over de opvoeding van haar twee kinderen. Ze gaat in op de nieuwe uitdagingen die iedere volgende fase in de opvoeding weer met zich mee brengen. Elke keer begin je als ouder weer opnieuw met ontdekken en leren.
In Sterrenstof beschrijft Daphne Deckers openhartig hoe zij de verschillende fases van haar moederschap heeft beleefd. Vanaf zwangerschap en geboorte tot puberteit en het lege nest: fases die elk een nieuw begin betekenen waarin de moeder en haar kinderen centraal staan. Samen met haar man Richard Krajicek heeft ze twee kinderen: Emma (1998) en Alec (2000). .


Daphne Deckers wist al snel dat ze over het moederschap wilde gaan schrijven. ‘Wanneer je eraan begint, denk je dat jíj gaat opvoeden, maar uiteindelijk kom je tot de conclusie dat je kinderen net zo goed jou hebben opgevoed.’
Ouders, een herkenbare uitspraak voor jullie?

Sterrenstof is het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2018, door Daphne Deckers. De maand heeft als thema Opnieuw beginnen en Sterrenstof zal daarop aansluiten. 

Daphne Deckers is al jaren één van de meest gelezen columnisten van Nederland en ze werd na het publiceren van haar twee boeken De geboorte van een moeder en De geboorte van een gezin een 'voorbeeldmoeder' genoemd. De geboorte van een gezin werd in 2003 genomineerd voor de NS Publieksprijs. Deckers heeft ook enkele kinderboeken en comedyseries geschreven en heeft al meer dan 1,3 miljoen boeken verkocht!
Ik moet bekennen dat ik nog maar weinig van Daphne Deckers gelezen heb, eigenlijk alleen maar columns. En die vond ik wel leuk om te lezen, vanwege haar humor en scherpzinnigheid. Dus ik ga zeker Sterrenstof lezen. 

Daphne Deckers is 18 januari onze gast, ze vertelt over moederschap.  Ivan Borghstijn, literair programmeur, boekenkenner en een persoonlijke kennis van Daphne zal haar interviewen. 

Geen opmerkingen: