maandag 11 december 2017

Thuis in Mitford

Een dominee op leeftijd, een slaperig Amerikaans stadje en een grote hond: dit zijn de basisingrediĆ«nten van de zeer succesvolle Mitford serie van Jan Karon. Het begon in 1995 met Thuis in Mitford en dit najaar is het 14e deel verschenen van deze populaire reeks.

En dat is geen wonder. Want als je de wereld van 'Father Tim' instapt, wil je nooit meer weg. Het is gemakkelijk je thuis te voelen in Mitford. Een schattig dorp omringt door groene heuvels waar de inwoners elkaar kennen en helpen.

De zestigjarige Father Tim is al jaren dominee die zijn taak ruim opvat, maar slecht voor zichzelf zorgt. En dan heeft ook nog eens geen vrouw om hem bij te staan. Gelukkig zijn er anderen (o.a. zijn secretaresse en zijn huisarts, een goede vriend) die proberen hem bij te sturen of zelfs met oplossingen komen. Zijn leven gaat zijn eigen vaste gangetje maar dan begint er plotseling van alles te veranderen.

Er verschijnt een grote hond in zijn leven en dat betekent wandelen, eten geven en veel schoonmaken. Net als de dominee hieraan gewend is, ontmoet hij Dooley een levendige tiener die wel wat liefde en opvoeding kan gebruiken. En dan komt er een mooie buurvrouw naast hem wonen, die regelmatig door het gat in de heg klimt. En Father Tim's leven zal nooit meer hetzelfde zijn en het dorp Mitford blijkt lang niet zo saai als gedacht. Het is een klein dorp, maar met een groot hart voor al haar inwoners.

De Mitford serie is heerlijk "feel good" lezen. De romantische, spannende en grappige gebeurtenissen zijn vlot geschreven, de karakters komen goed uit de verf en uiteindelijk loopt alles natuurlijk goed af. Geen wonder dat lezers er geen genoeg van kunnen krijgen! Dus ben je voor de komende feestdagen op zoek naar een lekker boek probeer dan de Mitford serie!

Reserveer Thuis in Mitford in onze catalogus.

Geen opmerkingen: