woensdag 4 oktober 2017

Achter de nevel - Leonardo Pisano

De cover past perfect bij Achter de nevel van Leonardo Pisano. Het is een bewerking van het schilderij Der Wanderer über dem Nebelmeer van Caspar David Friedrich. Hier afgebeeld met een achtergrond van wolkenkrabbers, in plaats van de onstuimige zee. Achter de nevel schuilt de waarheid.
De Verhevenen willen 1 wereldregering en 1 munt en om dat te bereiken creëren ze chaos. Om vanuit chaos weer orde te scheppen. Ordo ab chao.
Veel wereldgebeurtenissen komen voorbij, van de invoering van de euro tot aan de aanslag op de Twin Towers.Van de achterflap
Als zijn verongelukte vrouw beticht wordt van een ondeugdelijke vertaling van een Kyoto-rapport, doet Harry Vermolen, een briljante uitvinder uit Twente, alles om haar reputatie te redden. Hij ontdekt dat het gevaar van de opwarming van de aarde een gemanipuleerd thema is, een onderdeel van een hogerliggend plan. De machtselite, verenigd in de Verhevenen, schuwt geen middel om hun doel te bereiken. Amelia Solms-Waldenburg, die tegen wil en dank de plaats van haar vader in deze groep heeft overgenomen, is geschokt als ze erachter komt wat er van haar verwacht wordt. De Verhevenen creëren met opzet chaos om vervolgens oplossingen voor te stellen die hen dichter bij één wereldregering brengen. Centraal in hun strategie staat de invoering van één wereldmunt, de samensmelting van de zweep en de slavenketting. Maar hun plan heeft een achilleshiel...

Leonardo Pisano beschrijft complotten en theorie op een manier waardoor historische gebeurtenissen en politieke agenda's in een heel ander daglicht komen te staan. De samenzweringen lijken een vooropgezet plan voor manipulaties. Gewoon eng, want wat is fictie en wat non-fictie.
Lukt het de scheppers van de chaos om deze te beheersen?
Of is er een uitweg?

Ik ben razend benieuwd want ik heb het boek nog net niet uit….
Dat wordt dus snel doorlezen want het volgende boek van Leonardo Pisano verschijnt 7 oktober 2017. De boekpresentatie is in Bibliotheek Enschede op 7 oktober om 15.30 uur.

Like & Win een gesigneerd exemplaar van Noblesse oblige
De Twentse bibliotheken Enschede, Hengelo, Borne en Hof van Twente koppelen er een Like &Win actie aan. Op de Facebookpagina van de bibliotheek kun je lezen wat je moet doen om een gesigneerd exemplaar van Noblesse Oblige te winnen.


Geen opmerkingen: