vrijdag 8 september 2017

Jason Isbell & The 400 Unit - The Nashville Sound

Hij is al even uit, maar hier nog niet besproken: het laatste album van Jason Isbell, The Nashville Sound verscheen begin deze zomer en het is opnieuw een plaat waar de meeste americana-liefhebbers blij van worden. Heerlijk gitaarspel, fijne afwisseling tussen stevig en ingetogen, wat wil je nog meer?
"Solo maakte Isbell twee van de beste recente Americana-platen. Hier maakt de countryzanger, herenigd met zijn oude band The 400 Unit, opnieuw prachtige Americana-songs, waarvoor Isbell in de huid kruipt van alle cowboytypes en kundig verslag doet van wat hij door hun ogen ziet. Het vollere bandgeluid stelt deze country-Springsteen vooral in staat om zijn visie met nóg meer gevoel te uiten. Zo klinkt Isbell hoopvoller dan ooit tevoren in het instrumentale slot van opener "Last Of My Kind" en geven dubbele gitaren extra kracht aan frustraties in het stevige "Cumberland Gap". De ook aanwezige ingetogen liedjes, worden nu allemaal opgefleurd door de zang van Amanda Shires. Isbells echtgenote is zelf een solomuzikante van grote klasse. Ze is met haar gouden keel en fantastische vioolspel inmiddels een essentieel onderdeel van Isbells sound. En wanneer ze elkaar toezingen, zoals in het bloedstollend mooie "If We Were Vampires", is iedere zin en iedere noot van pure liefde doordrenkt. Wauw." (Randy Timmers, Oor)
Nou ben ik het niet helemaal eens met die inbreng van zijn ega. Dat klinkt erger dan ik het bedoel merk ik nu... Maar ik hoef gewoon niet bij ieder liedje die viool en zelfde tweede stem er bij. Maar dat terzijde gelaten: opnieuw een fantastische plaat, die ook weer veel belooft voor de concerten later dit jaar op Take Root in Groningen en Paradiso in Amsterdam. Daar ben ik me dus alweer op aan het verheugen! Nieuwsgierig geworden? Leen en luister!

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: