zaterdag 24 juni 2017

Echte liefde vind je in de boekhandel - Veronica Henry

Boeken over boeken, daar hou ik van. Dus ook van dit boek. Als je een boek lang wilt glimlachen en lekker wilt lezen zonder te veel gedoe, dan ga je hiervan genieten.

‘Zeg maar niets meer, je vriendin heeft je hierheen gestuurd voor Vijftig tinten grijs,’ zei ze met een glimlach. Hij keek haar geschokt aan. ‘Mijn god, nee. Nee, het is zelfs nog gĂȘnanter.’ Hij krabde op zijn hoofd, trok zijn wenkbrauwen hoog op en keek schaapachtig. ‘Het punt is, mijn zoontje vroeg me laatst wat mijn lievelingsboek was. Dat moest hij weten voor school. En toen besefte ik… dat ik er nog nooit een heb uit gelezen. Ik heb nog nooit een boek gelezen.’ 

Van de achterflap
Wanneer Julius Nightingale komt te overlijden valt er voor het hele plaatsje Peasebrook een bijzonder persoon weg. Julius was namelijk de eigenaar van Nightingale Boeken, een boekwinkel waar iedereen zich thuis voelde en waar menigeen regelmatig een poosje rondsnuffelde. Ook voor Emilia is het zwaar. Ze verliest niet alleen haar vader maar moet ook nog eens de boekwinkel zien te redden die zwaar in de schulden zit. Gelukkig krijgt ze hulp van vrienden en dorpsgenoten die allemaal willen dat de boekwinkel blijft bestaan.

Er zitten veel verschillende verhaallijnen in Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry. Dat is even wennen maar het herkenbare van de alledaagse levensproblemen, afgewisseld met wat ontroering en een vleugje romantiek, zorgen dat je lekker kunt doorlezen. Het is een heerlijk boek dat duidelijk een passie voor boeken overbrengt. Prachtige, soms oude, bekende boeken passeren de revue en ook vele bekende klassieke muziekstukken komen voorbij in dit boek.
De titel is ietwat misleidend. Het gaat niet zozeer om een meisje dat de liefde van haar leven vindt in de boekhandel, maar over hoe boeken en de boekwinkel het beste in de mensen naar boven weet te halen.
Maar als echte boekenliefhebber weet jij natuurlijk al lang dat boeken een belangrijke rol kunnen hebben in je leven.

Benieuwd naar welke boeken over boeken ik nog meer heb gelezen?
En ook leuk om te kijken: You’ve Got Mail en Notting Hill

Er staan nog meer boeken over boeken op mijn lijstje om te lezen, maar daarover schrijf ik een andere keer een blogpost.

Reserveer Echte liefde vind je in de boekhandel in de catalogus


Geen opmerkingen: