dinsdag 4 april 2017

SongVersation

Zoals je elkaar vroeger soms een kaartje stuurde met een opbeurende boodschap, ze sturen we elkaar nu meestal muzieknummers toe. Een moderne manier van communiceren, zal ik maar zeggen. Zo kreeg ik onlangs een nummer in de app van India.Arie. Had ik nog nooit van gehoord, maar het was heerlijk. Dus ik heb gelijk meer van en over haar opgezocht. En dat deel ik graag.

India.Arie is een jonge, zwarte Amerikaanse, die al haar hele leven in de muziek zit. Daarnaast heeft ze een intensieve, spirituele weg afgelegd, mede als gevolg van een wat traumatische jeugd. Zo’n vrouw die zich op eigen kracht omhoog worstelde uit de duistere kanten van de samenleving, zal ik maar zeggen. Haar muziek is haar leven en haar licht. En dat hoor je.

 Ze ontwikkelde ook haar eigen stijl om zich via haar muziek met mensen te verbinden. Ze noemt dat SongVersation, en dat is gelijk de titel van haar nieuwste cd. Een soort mix van zingen en praten, met en tegen het publiek, via verhalen en via songs. Op de cd hoor je daar niks van terug trouwens, daar staan alleen de muzieknummers op. En die kabbelen als een lekkere soulsound door m'n woonkamer. Je hoort haar negro-achtergrond (mag je dat nog zeggen?), je hoort haar liefde voor lyrics en je kabbelt heerlijk mee op haar reis.

Voor mij een bijzondere ontdekking en die mag zeker nog even blijven, in donkere en lichte tijden!Reserveer SongVersation in onze catalogus.
Bekijk alle cd's van India.Arie.

Geen opmerkingen: