zaterdag 18 maart 2017

Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg


Handlettering is hartstikke hip! Geen knip- en plakwerk met mooie lettertypen op de computer maar prachtige handgeschreven quotes en teksten waar je jaloers van wordt. Mooie sierlijke letters, Pinterest-waardige quotes voor in een lijstje, dat wil ik ook kunnen. Zeker nu ik bijna dagelijks langs de expositie in de bibliotheek loop met werk van Carla Kamphuis die een combinatie van handlettering en illustreren zijn. Handgemaakt, op verschillende soorten, formaten en kleuren papier.

Via Internet is er natuurlijk veel te vinden maar daar is zooooooveeeeeel hierover te vinden. Het prachtige boek Handlettering doe je zo!, geschreven en geïllustreerd door Karin Luttenberg was precies wat ik nodig had.

Dit boek is echt ideaal voor beginners. Je krijgt informatie over welke spullen handig zijn om te hebben. Welke pennen en stiften heb je bijvoorbeeld nodig? Achtergrondinformatie over handlettering en bepaalde lettertypes wordt kort en bondig beschreven.
Daarna volgt het inspirerende deel met veel mooie voorbeelden en uitleg over hoe je zelf de mooiste handlettering-creaties kan maken. Zoals het tekenen van banners en kaders. Of hoe je woorden met tekeningen kan combineren.
Goed nieuws ook: het is makkelijk te leren. Dus hop, hop, hop.... zelf aan de slag. Op de achterkant van het boek staat overigens nog wel een waarschuwing, het is verslavend. Klopt! Helemaal niet erg, want is super ontspannend.

Klinkt dit allemaal wel heel verleidelijk? Carla Kamphuis geeft dinsdagavond 28 maart een workshop in de bibliotheek. Er is beperkt plaats, opgave vooraf is nodig.

Geen opmerkingen: