vrijdag 13 januari 2017

Stephen Fearing - Every Soul's A Sailor

Ok, nog maar eentje die aan mijn aandacht ontsnapt is... 'Every Soul's A Sailor' van Stephen Fearing is een mooi album dat ook zomaar op mijn ijstje terecht had kunnen komen. Als ik 'm dus maar eerder gezien en gehoord had... ;-)
Het leuke van allerlei andere jaarlijstjes is wel dat je alsnog allerlei mooie muziek voorgeschoteld krijgt. De muziek van Fearing is niet in een hokje te stoppen vind ik. Fijn gitaarspel (en daar houd ik noy eenmaal van), mooie composities, op een basic manier op plaat gezet.. Roots muziek? Ja, zeker wel. Maar ook gewoon lekkere pop.

"In de tien songs die hier passeren zijn nergens minpunten te bespeuren, ondanks de eerder beperkte line-up creĆ«ert Fearing  met zijn expressieve zang en schitterend gitaarwerk rijk geschakeerde en gevarieerde folkpop.
Put Your Money Where You Mouth Is kabbelt gracieus voorbij op subtiele, melodieuze snarenspinsels die uitmonden in Red Lights In The Rain, een wonderlijke folksong die zich situeert in Fearings verleden op het Groene Eiland, hunkerend met hemelse, fluisterende harmonische zang van Rose Cousins. Die getalenteerde dame horen die we opnieuw in het melancholische met sfeervol blazerswerk van Gone But Not Forgotten. De muziek van Fearing drijft niet altijd op wolkjes, het samen met Tom Allen gecomponeerde The Things We Did huppelt op een bluesy ragtime ritme terwijl het door slappende  contrabas en primitieve drumbeat ondersteunde fingerpicking Love Like Water meer bij rockabilly aanleunt.“I don’t want to live in a blow hard nation with a king and a tinsley crown”, zo luidt de openingszin van een fel bijtend Blowhard Nation. Een scherpe aanklacht waarbij de Canadees de recente ontwikkelingen in de VS van een niets ontziende campagne van een presidentskandidaat hekelt die ondertussen helaas officieel tot machtigste man van het Westen is gekroond. Dat Fearing zijn ongenoegen ventileert op typische Texaanse countryrock, die menig Trump aanhanger uit het redneck milieu wellicht niet ongenegen in de oren klinkt,  versterkt dit protest nog.
Het eindigt zoals het begon, in absolute schoonheid met de fraai meanderende titelsong.  Eind januari stelt Stephen zijn negende langspeler Every Man’s A Sailor voor tijdens een uitgebreide clubtour in onze contreien." (writteninmusic)
Die clubtour komt dan weer niet echt hier in de buurt (Nijmegen is wel zo'n beetje het dichtst bij denk ik), maar wellicht is het de moeite van een eindje rijden wel waard.
Ondertussen luister ik lekker verder...


Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: