woensdag 14 december 2016

24 dagen

Wat doe je als iemand je aanraadt iets absoluut niet te doen, ergens absoluut niet naar binnen te gaan, niet een deur door te gaan omdat er een verschrikkelijk geheim achter schuilgaat? Juist ja, dat ga je dan juist wél doen. Dat doet ook Arthur als hij van zijn vader een oude vervallen vuurtoren erft met de boodschap niet, absoluut niet, de deur te openen in de kelder en de kamer binnen te gaan, omdat er een vreslijke nachtmerrie achter schuilgaat.
Arthur stapt een wereld in waar hij niets van begrijpt. In deze wereld ontmoet hij Lisa, met wie hij samen een race tegen de klok begint om de tijd terug te draaien en de vloek te verbreken.


Guillaume Musso is een van de bestverkopende auteurs in Frankrijk. In deze thriller is tijd een relatief begrip en daarmee een interessant gegeven, maar hetr is vooral een super spannend boek dat je pas weglegt als je het uit hebt.
En dat einde is uitermate fascinerend vormgegeven. Er komt een plottwist (en wat voor één!) en alle lijntjes, zelfs de kleinste details komen sprankelend bij elkaar. Het is ongelooflijk om te zien hoe '24 dagen' in elkaar zit. Ik heb me dagen, nadat ik het boek uit had, nog afgevraagd hoe ik zo bij de benen genomen kan zijn.

24 dagen is een thriller met een bovennatuurlijk tintje (denk ik, maar ik ga niets verklappen). Geen standaard verhaal over moord en doodslag en een politieonderzoek dat volgt, maar zonder te veel over het boek prijs te geven, want dat moet je echt zelf ervaren, een strijd tegen de tijd.

'24 dagen' is het eerste boek dat ik van Musso lees. Hij heeft echter meer op zijn repertoire staan en als ik het goed begrepen heb is hij hoe dan ook een meester in het verrassen van zijn lezers. Ik verzeker je dat dit voor mij een reden is meer van hem te lezen. Wie weet weer zo'n schrijver gevonden waarbij elk boek een feestje is!

Reserveer 24 dagen in onze catalogus

Geen opmerkingen: