zaterdag 15 oktober 2016

Zwarte weduwe - Ross & Hartman

Het schrijversduo Ross & Hartman wordt gevormd door Tomas Ross en Corine Hartman. Samen schreven ze de thriller Doodskopvlinder. Zwarte weduwe is de tweede thriller van dit duo. Dit boek is bijzonder actueel met een Europa dat onderhevig is aan populistische partijen die Europa liever gisteren dan vandaag zien uiteenvallen. De toestroom van vluchtelingen en de daarbij gepaard gaande onderbuikgevoelens worden realistisch beschreven. Want hoe re√ęel zijn deze situaties nu Europa te dealen heeft met grote problemen? Hoe stabiel is Europa op dit moment? Zwarte Weduwe komt op deze manier akelig dichtbij de burgers.Van de achterflap
Een serie bloedige aanslagen treft het hart van Europa. Sir Charles Cavendish, hoofd van de NAVO-veiligheidsdienst, laat zijn Special Force-team een verdachte achtervolgen om zo meer informatie over de daders te achterhalen. Tot hun verbijstering leidt het spoor naar het huis van een NAVO-topman. Dan vindt er een nieuwe aanslag plaats, ditmaal in Amsterdam. De contouren van een gruwelijk complot worden zichtbaar, en in een race tegen de klok proberen teamleden Adam Kaplan en Carrie Montevagio nieuwe aanslagen te voorkomen. Wanneer ze achter de daders komen, neemt Carrie een levensgevaarlijk besluit. Adam zal alles op alles moeten zetten om zijn partner niet te verliezen.

Zwarte weduwe refereert aan waargebeurde situaties, de huidige ontwikkelingen rondom terrorisme en de vluchtelingenproblematiek spelen een grote rol. Fictie en facts door elkaar heen triggeren je gevoel en je angst als lezer, want hoe werkelijk is dit verhaal wanneer je het nieuws van de afgelopen tijd bekijkt?
Het eindigt met een sterke epiloog, waarna je in grote verbazing achterblijft en antwoorden wilt. Dus kom maar op met het volgende deel!

Corine Hartman en Tomas Ross zijn 26 oktober te gast bij het Schrijverscafé in de bibliotheek om te vertellen over de kunst van het duo schrijven.
Samen een boek schrijven gaat niet sneller. Hartman: "De tijd die we wonnen doordat de ander ook schrijft waren we dubbel en dwars kwijt met overleggen en herschrijven."

Tomas Ross schreef voor onze bieblog al eens een blogpost over Joop van den Broek
 Corine Hartman ken je vast wel van haar bloedstollende psychologische thrillers, waaronder de Jessica Haider serie.

Reserveer Doodskopvlinder hier in onze catalogus
Reserveer Zwarte weduwe hier in onze catalogus

Geen opmerkingen: