vrijdag 23 september 2016

Henrik Freischlader Trio - Openness

Volgende maand in Metropool: Henrik Freischlader Trio! Op 20 oktober heb je de mogelijkheid om weer eens lekker de blues te beleven... Een tijdje geleden verscheen 'Openness', het album van Freischlader; nu in een nieuwe trio-bezetting. En dat album belooft veel goeds!
Verschillende stijlen blues komen voorbij, allemaal even pakkend, stampend, rokend.. Heerlijk!

"De cd begint met de titelsong ‘Openness’ en direct is de “oude” Henrik weer terug. Zijn raspende  bluesy stem, de funky riffs, de typische breaks en het scheurende gitaar werk zijn er nog. Een lekker stevige opener van de cd. Early Morning Blues is een twaalftakter van het zuiverste water met een mooie jazzy solo. Lord Have Mercy  is vrolijk en swingend van aard en heeft een rock and rolltintje met een heerlijke slide solo in het middenstuk. De ritmesectie levert hier stuwend  werk af. Daarna komt Business Straight met overstuurde riffs en akkoorden en hier gebruikt Henrik het Wah Wah pedaal in zijn gitaarspel. Het volgende nummer Masterplan kenmerkt zich door de ritmische wisselingen met fingerpicking-gitaarspel, een lekkere jazzy groove en een zangkoortje erachter. Never Really Left You is, zoals de titel al aangeeft, een ballade over de liefde. Een slowblues waarin de zang op de voorgrond staat. Het ‘plukkende’ basspel valt op. Een funky basgroove opent Nobody Else To Blame waarna het steviger wordt. Het heeft iets Zappa-achtigs. Een volgende slowblues is Senses en gaat over gevoelens natuurlijk. Rustig  akoestisch spel met bijpassende zang. Techno is een aanklacht tegen de  cleane, technische muziek waarin weinig gevoel zit. Er moet weer meer rock ’n roll in, meer gevoel. Woeste gitaaruitbarstingen begeleiden de tekst. Stevig nummer. Today I’m Gonna Change heeft een mooi ritme met een helder gitaarintro. Wat funky ook. Henrik’s zang  komt hier goed in uit. Het voorlaatste nummer High Expectations  heeft schitterend gitaarwerk in zijn zeer herkenbare stijl. Prachtige slowblues. Een van de hoogtepunten van dit album voor mij. De cd sluit af met het zeer rustige His Love waarin Henrik een resenatorgitaar gebruikt en zijn stem ook gevoelig klinkt." (Bluesmagazine)
De bluesliefhebbers kunnen hun hart dus weer ophalen in onze lokale poptempel... En baas boven baas: ik doe dat een paar weken eerder in Kopenhagen... ;-) Ik kan laten weten hoe dat was natuurlijk. Maar ach.. Nee, ga daar lekker zelf achter komen. En misschien ben ik daar wel gewoon weer bij!
Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: