vrijdag 11 maart 2016

Bonnie Raitt - Dig In Deep

Het heeft even geduurd, maar deze zomer komt Bonnie Raitt weer eens naar Nederland. Naar Grolloo, of all places...: dat staat toch maar mooi tussen al die wereldsteden.

Tijdens het eerste 'Holland International Blues Festival' dat het eerste weekend van juni wordt gehouden, zal Bonnie Raitt met haar band ongetwijfeld veel laten horen van haar onlangs verschenen album 'Dig In Deep'.
Liefhebbers worden vast niet teleurgesteld...


"Met ‘Dig In Deep’ keert Raitt terug met haar karakteristieke mix van blues, rock, R&B en pop, en een gezonde dosis van haar kenmerkende slide guitarwerk. Rolling Stone riep haar reeds uit tot een van de “100 Grootste Gitaristen Allertijden.” “Ik voel me behoorlijk opgeladen, en de band en ik zijn op de top van ons kunnen”, zegt Bonnie Raitt. “Ik denk dat al die jaren samen zich aan het uitbetalen zijn, en het beste is dat we weten hoe gelukkig we nog steeds zijn met het doen van datgene waar we zoveel van houden.” (bluesmagazine)
"Er zijn niet veel vrouwelijke bluesgitaristen, maar in dat rijk is Bonnie Raitt de onbetwiste koningin. Op 67-jarige leeftijd, wanneer haar 16e studio-album Dig In Deep uitkomt, gaat het de zangeres alleen maar voor de wind. Ze staat niet meer onder contract bij een majorlabel, maar Raitt is zeer te spreken over het kleinere Redwing-label dat bemand wordt door muziekliefhebbers. Al die voorspoed, is dat dan niet schadelijk voor Bonnie’s blues? Niet echt. Zo biedt het kalme All Alone With Something To Say een inkijk in haar ziel. ‘Omdat ik altijd op tour was of in de studio zat heb ik nooit echt een liefdesleven op kunnen bouwen’ zei de zangeres daarover in een interview. Zo is Dig In Deep een album met twee gezichten. Naast de bluesballads horen we ook een opgetogen Raitt in swingende songs als Shakin’ Shakin’ Shakes. Een van de meest opvallende songs is het overtuigende Need You Tonight. Jazeker, dat is een cover van die eighties-hit van INXS." (muziekweb)
Ergens hoop ik ook wel op live-uitvoeringen van wat ouder werk: gedurende haar loopbaan heeft Bonnie Raitt fantastische albums afgeleverd. En je weet natuurlijk nooit wanneer de volgende gelegenheid zich voordoet. Dikke kans dat het het wachten wel weer waard is...


Follow me on Spotify

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: