maandag 4 januari 2016

Superjuffie

In het kader van goede voornemens begin ik daar maar gelijk m'n nieuwe bieblogjaar mee; Meer Jeugd! Ook al wordt dit blog misschien niet zoveel door jeugdlezers gevolgd, zij hebben wel ouders. Dus bij deze, lieve ouders, ik beloof dit jaar meer jeugdboekentips op dit blog. Beginnend met een serie over een held die vast al vele harten heeft gestolen: Superjuffie!

Alle ingrediënten voor een succesvolle serie in de categorie schoolverhalen zitten er in. Een lieve juf met een klas vol verschillende karaktertjes. Met natuurlijk een strenge schooldirecteur en grappige conciërge. De juf heeft een geheim, dat ze deelt met de kinderen zodat zij haar bondgenoot worden. Om daarna samen allerlei avonturen te beleven en de wereld te redden van het grote en kleine kwaad.

Wat deze juf bijzonder maakt is haar liefde voor dieren. Dat heeft Janneke Schotveld als schrijver goed begrepen, want 'school' en 'dieren' en 'avontuur' staan hoog op de hitlijst van kinderen. Juf Josje heeft ontdekt dat zij met dieren kan praten als ze een schoolkrijtje opeet en dat ze dan ook nog verandert in een Superjuffie. Zeg maar een mix van Superman en Mega Mindy.

In het eerste deel maak je kennis met juf Josje, haar nieuwe school en klas, haar droomhuisje in het park dat ze van haar oom heeft geërfd en de nieuwe directeur van de dierentuin om de hoek. Niet alleen was de vorige directeur plotseling verdwenen, ook is er al vrij snel een tijger zoek. Dat vraagt om een slimme actie van een moedige juf en haar klas.

Een heerlijk boek om voor te lezen en samen doorheen te vliegen. De schrijfstijl en het verhaal laten dat zeker toe, stoppen is lastig. En gelukkig zijn er al heel wat meer boeken in deze serie verschenen, dus voorlopig is er leesplezier genoeg!

Reserveer deel 1 in onze catalogus.

Geen opmerkingen: