maandag 7 december 2015

Nynke Laverman

Als er een muziekgenre is dat me eigenlijk op elk moment en in elke bui wel past, dan zijn dat de Portugese fado's. Beetje dromerig, niet te luidruchtig, vaak dunne bezetting van even poëtische instrumenten, zacht zangerige stemmen, met hier en daar een lekkere uithaal. Ik heb meerdere cd's van verschillende dames in de kast staan. Maar eentje ontbreekt er nog, ten onrechte! Onze eigen Nynke Laverman.

Nynke brengt de fado naar een ander 'level', zou ik haast willen zeggen. Lekker eigenwijs kiest ze voor zingen in haar moedertaal; het Fries. Daar versta je dus helemaal niks van, maar het klinkt wel bijzonder. Haar ensemble zorgt voor een mix van fado, tango en flamengo. Helemaal goed. Ze blijkt al een behoorlijke cd-shop vol te hebben gezongen. Helaas is onze collectie nog niet heel rijk gevuld. En in 2013 trad ze op bij DWDD. Grote kans dus dat het daarna nog sneller ging met die carrière.

Ik ben in ieder geval blij dat ik haar tijdens deze donkere dagen weer herontdekt heb. Dus gauw m'n verlanglijstje voor kerst en de naderende verjaardag bijwerken. Er is nog wel plek in m'n kast!Reserveer de cd Nomade (2009) in onze catalogus.
Reserveer de cd Maifou (2006) in onze catalogus.
Reserveer de dvd De nacht van de maisfou (2007) in onze catalogus.

Geen opmerkingen: