woensdag 16 december 2015

Liefde tussen 5 en 7

Het zal je maar gebeuren. Op een warme zomerdag ontdekt Liza bij toeval dat haar liefhebbende echtgenoot een dubbelleven leidt. En dat gebeurt op een in deze tijd heel voorstelbare wijze: Liza tikt de naam van haar man in op Google.

Het is 17:00 uur en Liza verwacht Luc die avond thuis na zijn bezoek aan Boston waar hij elke maand een week college geeft aan de universiteit van Harvard. Liza moet nadenken. Ze besluit een plek te zoeken 'die ervoor zorgt dat mijn onderdelen verbonden blijven. Je weet niet wat een schok bij je teweegbrengt. je kunt jezelf nooit voorspellen'. Liza duikt onder in het negentiende-eeuwse aquarium bij haar in de buurt, dat ze regelmatig bezoekt.

Liefde tussen 5 en 7 laat zien hoe je om kunt gaan met de ontrouw van je partner, anders dan door je uit het veld te laten slaan of door het lint te gaan. Nauwgezet volgen we de gedachtegang van  Liza. De beelden die ze ophaalt uit haar geheugen en die haar leven met Luc aan haar voorbij laten gaan.

Liza is journaliste en we komen er achter dat ze het zelf niet zo nauw neemt met de waarheid. En omdat het de gedachten van Liza zijn die we volgen dringt steeds meer de vraag op: hoe betrouwbaar is Liza eigenlijk zelf? En dat geeft het boek een spanning waardoor je niets liever wilt dan doorlezen. Een hele dikke pil is het niet, dus dat komt vooral goed uit als je niet zoveel tijd hebt.

Wanda Reisel schrijft sinds 1985 romans, filmscenario’s en theaterstukken. Veel van haar boeken zijn genomineerd voor prijzen. In januari 2008 werd haar de Anna Bijns prijs voor haar roman Witte liefde toegekend.

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: