woensdag 21 oktober 2015

Voorpret

Vroeg beginnen, daar lijkt het op. Maar nu heel Nederland weer in de ban is van 'Heel Holland bakt' kon ik het toch niet laten 'Rudolph's Christmas' mee naar huis te nemen. Jawel, we hebben het over Rudolph van Veen, onze meester bakker die ons al een aantal jaren met 24Kitchen aan het koken en bakken wil krijgen. Wat hem overigens ook lukt. En het zal hem ook lukken met dit boek, want dit is echt een heel mooi boek!

In 'Rudolph's Christmas' klopt alles.

De recepten zijn op een logische manier geordend, de uitleg is duidelijk en het bevat voor elk wat wils. Voor de beginnende bakker (en kok) tot de meer bedreven keukenprinsen en -prinsessen valt er genoeg te beleven. En dat alles voorzien van prachtige, oogstrelende foto's. Van tongstrelende recepten, maar ook van sfeervolle foto's in een voor Kerstmis versierd Londen.

Rudolph laat zien dat je door decoratie en opmaak ook de meest eenvoudige recepten (die overigens in smaak niet onder hoeven te doen voor meer ingewikkelde werkstukken) er mooi en smaakvol uit kunt laten zien.

Alles komt aan bod. Hapjes, drankjes, kerstviering op school, kerstontbijt, het vegetarische diner, het 'slanke' diner, uiteraard klassiek en ook de gourmetpret. Voorgerechten, nagerechten, chutneys, koekjes, taarten, vis, vlees etc.

Zoals we van Rudolph gewend zijn komen er natuurlijk ook een paar bijzondere baksels voorbij. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Gemberkoek huisje, een huis je van deeg met een geglazuurd dak waar zelfs nog een boompje voor staat. Of het Chocolade kerkje met berijpt dak en een heuse klok op de toren. Maar ook de Fruit kerstboom hoort hierbij en die maak je dan weer door allerlei soorten fruit op een piepschuim kegel te prikken. Een echte blikvanger die iedereen kan maken. De nougatine taart kan zo in de opdracht van het spektakelstuk van 'Heel Holland bakt'.

Zoals gezegd, het boek ziet er heel mooi uit. Echt in kerststijl en met heel veel zorg samengesteld. Af en toe staan er wat korte kerstverhalen tussen de recepten, een enkel gedichtje, tips over de kerst etiquette en hoe je er voor zorgt stressvrij aan tafel te kunnen zitten.
Het enige nadeel is misschien dat je wat vaak tegen de tandpasta glimlach van Rudolph zelf aan kijkt, maar ach, het heeft ook wel weer wat. En de tips onder bij de recepten hóór je Rudolph gewoon zeggen.

Een heerlijk boek om alvast in de sfeer te komen. En... vast een voorproefje op de Kookboekenweek die start op 26 oktober. Houd Bieblog Hengelo in de gaten!

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: