vrijdag 23 oktober 2015

Bieblog blogt... Kookboekenweek

Kookboeken zijn hot! In de media neemt de aandacht voor koken toe, mensen worden zich steeds bewuster van gezond en eerlijk eten en er verschijnen steeds meer en mooiere kookboeken. Hoog tijd dus voor een Kookboekenweek en -prijs. Van 26 oktober tot en met 1 november 2015 start de CPNB met de eerste Kookboekenweek waarin boekhandels en bibliotheken extra aandacht besteden aan kookboeken.

Tijdens de Kookboekenweek gaat ook het Bieblog culinair aan de slag! Gastbloggers schrijven deze week over hun favoriete kookboek(en).

De Kookboekenweek trapt af met de bekendmaking van de winnaar van Het Gouden Kookboek 2015. De drie genomineerde kookboeken zijn: De mijne is de beste van Filip Jans en Jurgen & Sven Campens, De nomadische keuken van Raïnaraï van Laurent Med Khellout en Liever lokaal van Annette van Ruitenberg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn. Zij maken alle drie kans op prestigieuze titel "Beste kookboek van de Lage Landen". Kijk voor meer informatie op www.kookboekenweek.nu

Bieblog Hengelo heeft een aantal professionals op kookgebied bereid gevonden om een gastblog te schrijven. Onder andere schrijfster (ook van kookboeken) en columniste Frederike Krommendijk. Dus hou de komende week de Bieblog in de gaten en bekijk ook onze grote collectie kookboeken en display in Bibliotheek Hengelo!

Geen opmerkingen: