woensdag 1 juli 2015

Zomerlezen!

Het is bijna vakantie en in Nederland staan we voor de eerste hittegolf van het jaar. Dat vraagt om easy going, koele drankjes en een lekker boek om zonder al teveel inspanning bij weg te dromen. Dit blog wil ik eens niet over een boek schrijven dat ik zelf gelezen heb. Ik neem je mee de bibliotheek in waar mijn collega's en ik je laten delen met wat wij de moeite waard vinden. Laat je inspireren door de zomerkeuze van....


Bijvoorbeeld de keus van mijn collega Anja, onze amateur chef-kok. Die heeft haar tafel mooi aangekleed met prachtige kookboeken en daarbij ook aan de kleine keukenprinsesjes en -prinsjes gedacht. En als kers op de taart kun je ook een paar recepten meenemen van heerlijke zomerse salades!

En wat dacht je van mijn bieblog collega Diane. Zij overdondert je met poëzie in zomerse sferen. Wie zegt dat poëzie saai is of moeilijk? Ga kijken bij Diane's zomerse tafereel en geniet van wat de taal ons te bieden heeft!
Of ben je iemand die juist lekker actief de vakantie beleeft en op de fiets springt? Dan moet toch echt even kijken bij de tafel van René.

Als je gewoon lekker wilt lezen kun je natuurlijk bij heel veel van mijn collega's terecht. Bijna iedereen heeft wel van die lekkere dikke vakantieboeken uitgezocht, die vragen om een luie stoel met een kabbelend riviertje op de achtergrond of een hangmatje.

En zo kan ik nog wel even doorgaan, want ook Bureau Hengelo, de Hengelo redactie van Tubantia en de meiden van Coffeestar hebben hun steentje (en koffieboontje) bijdragen. Maar kom vooral kijken en laat je inspireren!
Zoveel zielen, zoveel smaken en dat vind je onmiddellijk terug in onze keus.

Mijn tafel staat ook ergens verstopt op één van de verdiepingen. Volgers van dit blog kunnen vast raden wat de rode draad is: Italië. Veel verhalen, mooie verhalen, die in Italië spelen en/of door Italiaanse schrijvers zijn geschreven. Maar natuurlijk ook die prachtige Italiaanse films, bij voorkeur in het Italiaans (zo'n mooie taal) en kookboeken en de geschiedenis (bakermat van onze cultuur!) en het land... Maar van die laatste zijn er ook veel uitgeleend, want we gaan als Nederlanders veel in Italië op vakantie.

In deze periode ontvangen we ook nog eens heel veel kinderen die extra boeken komen lenen voor de vakantie. Dat is erg belangrijk, want het blijkt dat kinderen die in de 6 weken zomervakantie niet lezen een terugval vertonen in hun leesontwikkeling. Dus blijven lezen jongens (en meisjes). Leuke boeken in overvloed en als je het niet weet, gewoon even kijken bij de tafels van Lydia. Die heeft alvast wat voor jullie uitgezocht.

En als toetje hebben we natuurlijk weer de Vakantiebieb, de gratis app van de Bibliotheek waarmee je gratis boeken kunt downloaden op je tablet. Vanaf 1 juli beschikbaar en met volop titels voor kinderen en volwassenen.

Kortom heel veel om een heerlijk lange zomer mee in te gaan!

Geen opmerkingen: