vrijdag 5 juni 2015

Wink Burcham - Cowboy Heroes and Old Folk Songs

Topklasse rootsplaat! Jaarlijstjesmateriaal dus, deze cd van Wink Burcham. Liefhebbers van folkblues komen met 'Cowboy Heroes and Old Folk Songs' aan hun trekken. Fijne stem, super gitaarspel, waaruit een soort eerbied spreekt voor traditie en vakmanschap.
Extra fijn is natuurlijk dat Wink Burcham deze dagen in Nederland toert. Vanavond te zien en horen in Zwolle, in het weekend op het Naked Song Festival, en nog beter: zaterdag 13 juni een in-store optreden bij PopEye hier in Hengelo. Het zal opgevallen zijn dat daar in korte tijd grote aantallen van deze cd over de toonbank zijn gegaan...

"Geweldig gitaarwerk en een prachtige stem brengen je terug naar de beginjaren van JJ Cale. De schijf is perfect gemixed en het geluid is messcherp. Ook een pluim voor de technici. Wink begint met een mooie uitvoering van Son of a travelling man. Het slide geluid komt perfect tot zijn recht in combinatie met zijn trage stem. Liquor Store geeft nog meer de sfeer van Tulsa. We hebben hier te maken met de band versie, want er staat ook nog een acoustische versie op de schijf. Outta This Town, is misschien wat simpel, maar het geeft wel weer het mooie geluid en prachtig opgestuwd door de simpele drums en het country geluid. Pay your dues, een lekkere blues en swingend gebracht door de stem van Wink en goed ondersteund door de hammond. Back Row Woman, is bijna een copie van het geluid van JJ Cale. Alleen het lay back geluid van JJ Cale ontbreekt. Chemical train, een prachtige protest song. Een verhaal om goed naar te luisteren. No matter where you are, een lazy blues, simpel, maar wel direct. Gon’ Lay you down, heerlijke sound. Muzikanten zijn lekker op elkaar ingespeeld. Het nummer drijft als het ware de luidsprekers uit.
One by One, een afgedempte gitaar en de stem van Wink klinken hier wat meer richting de country sound. Cowboy Heroes, klinkt nog meer richting de oude country. Een simpele melodie en een verhalende Wink Burcham. Shadows, ondersteund door een mooie slide is hier nog steeds op de country toer. Cruisin’Down the road is gelet op het ritme misschien wel een gospel waard. Zeker gelet op de background. Dan komt hier de Liquor store nog een keer voorbij, maar nu in de akoestische uitvoering. En als afsluiting van deze bijzondere cd. Een album dat rust geeft binnen het grote aanbod van het zware elektrische blues geluid. Ik vind het een aanrader." (Bluesmagazine)
 Dat wordt dringen bij Johan in de winkel..


Follow me on Spotify
Reserveer in onze catalogus

1 opmerking:

katje zei

En natuurlijk zaterdagavond 13 juni te bewonderen in Enschede bij @Nixenmeer.