zaterdag 13 juni 2015

Tweedracht - Nicolet Steemers

Lucky me dat het vorige week vrijdag zo bloedjeheet was dat je eigenlijk maar een ding kon doen, lekker lui lezen in de tuin.
Lucky me dat Tweedracht van Nicolet Steemers net verschenen was en duidelijk een "moet je lezen" boek, want het behaalde maar liefst vier sterren in de VN Detective en Thrillergids. Psychologe Annette Heffels vond Tweedracht "een bloedspannend boek waarin interessante psychologische vraagstukken worden behandeld. Het gaat over identiteit en over hoe je jezelf kunt worden als je opgroeit met iemand die bijna precies zo is als jij."
Z
o'n boek vraagt er toch om gelezen te worden?


Van de achterflap
Lucy en Daniëlle van Alphen zijn tweelingzussen. Lucy timmert aan de weg als cabaretière, terwijl Daniëlle door drugsproblemen aan lagerwal is geraakt. Wanneer de psychologe die hen vroeger onderzocht plotseling dood wordt gevonden, zijn beide vrouwen verdacht. Een verborgen verleden komt langzaam tevoorschijn en stelt hun toch al gespannen relatie verder op de proef. Hoe sterk is de zusterliefde als het er echt op aankomt?
Nicolet Steemers heeft een vlotte en snelle schrijfstijl, vanaf de eerste bladzijde zat ik al helemaal in het verhaal. Mooi beschreven ook de band tussen de tweelingzussen die op elkaar lijken maar tegelijkertijd ook heel verschillend zijn. Met alle gevolgen van dien voor de keuzes die zij in hun leven maken. Het begin heeft vooral psychologische spanning en naarmate het verhaal vordert wordt het een thriller. Nicolet bouwt de spanning stapje voor stapje op, met een onvermijdelijk keuzemoment. En vervolgens een verrassende switch in het verhaal.

In 2011 schreef Nicolet Steemers in het kader van de Maand van het spannende boek een gastblog voor Bieblog Hengelo.

Reserveer Tweedracht hier in onze catalogus

Geen opmerkingen: