maandag 22 juni 2015

Aanrijding in Moscou

Heb je dit weekend de film Aanrijding in Moscou op tv voorbij zien komen? Ik was alweer vergeten dat ik hem ooit zag, maar moest gelijk weer glimlachen. Die was echt grappig. Romantiek en humor tegen de achtergrond van Gentse grauwheid en een huwelijkscrisis. Wat doe je bij een aanrijding? Wees hoffelijk, blijf klam en word vooral niet verliefd...

Matty (41) rijdt in Moscou, een volkswijk in Gent, tegen een truck aan. Uit de cabine komt Johnny (29) geklauterd. Hij is boos om de deuk in zijn bumper en foetert Matty uit. Maar Matty laat zich niet doen en zet Johnny met een paar raak gekozen bewoordingen op zijn plaats. De truckchauffeur is helemaal onder de indruk en probeert langzaam het kleurloze leven van Matty binnen te stappen. Tot ongenoegen van haar ex, die al wel maanden licht te rollenbollen met een jonge vriendin, maar die de scheiding steeds voor zich uit schuift. Matty wordt ineens weer interessant als iemand anders voor haar valt, maar beide mannen hebben haar weggestopte temperament onderschat.

Oké, voor mooie diepere lagen moet je even een andere film kiezen uit m'n blogarchief. Maar het hoeft ook niet altijd heel ingewikkeld te zijn. Het verhaal is misschien eenvoudig, de dialogen zijn echt supergrappig. En al helemaal in dat aanstekelijke taaltje. Kostelijk!
Reserveer in onze catalogus.

Geen opmerkingen: