donderdag 25 juni 2015

1000ste Biebblogpost: Meer dan 1000...

De magische ‘1000’ grens is ruim een maand geleden al overschreden in het hengelose bieblog-land en in mijn hoofd zweeft sindsdien continu monotoon op de achtergrond de vraag: wat vind ik daar van? Wat is mijn beleving bij het maken van deze magische oversteek naar de 2000? En wat ligt er allemaal in het vóórland?

Tijdens mijn korte zoektocht om antwoord te kunnen geven op deze vragen stuitte ik op vele parels, mooi geschreven verhalen waar het enthousiasme vanaf spat! Ik krijg er een enorme honger naar lezen en films kijken van, en denk: ja dié (la Superba, Tweedracht, Horizon City, Birk, Wachten op Doggo) wil ik lezen en dié (Aanrijding in Moscou) wil ik zien!!

Het jammere is dat we in ons aardse leven maar een beperkte tijd tot onze beschikking hebben. Zo vaak denk ik stiekempjes: zat ik maar in een hutje op de hei met alleen maar boeken en films.. Want er zoveel rijkdom in de wereld van boeken en films. Ik kan zó gelukkig worden van boeken en films die mij wat te zeggen hebben! En daarom dacht ik ook bij het lezen van de oproep voor blogschrijvers: dit wil ik doorgeven aan anderen, dát gevoel van rijkdom! Want daar word ik nóg blijer van!

En zo schreef ik op 10 april 2014 mijn eerste bieblog en had ik gelijk een parel te pakken: Moederkerk. Ohh, wat was ik in de ban van dit verhaal en wat heeft het me veel wijsheid gebracht!! De echo van dit boek klinkt nog steeds na. En zo gaat dat met veel meer blogs, verhalen, boeken en films die ik op het spoor ben gekomen via het bieblog.

De ontdekking van Wild (prachtig film ook), de Rode canapé (juweeltje!) en Mijn dinsdagen met Morrie (zó integer en hartverwarmend, per ongeluk tegengekomen op een leestafel in de bieb!). Heerlijk om dit door te geven en de passievolle verhalen van anderen te lezen!! Wat mij betreft: ik ga nog heel lang door, al ligt mijn lees-en schrijftempo kilometers minder hoog dan ik zou willen… Een milde troost: ik weet wel zeker dat ik hierin niet de enige ben! Ik kijk uit naar de vele blogs die nog gaan komen!

Tinie Knoef

Geen opmerkingen: