donderdag 28 mei 2015

Mijlpaaltje: bieblogpost nummer 1000 - een terugblikje

“Bloggen... je begint er op een bepaalde dag mee, en voor je het weet ben je alweer 5 jaar verder”. Mijn eerste zin van mijn blogpost over 5 jaar bloggen.  En nog een paar knipogen verder en zijn we weer bij een nieuw mijlpaaltje aangekomen, namelijk die van 1000 bieblogposts! En deze keer samen met een aantal nieuwe gastbloggers erbij.


Zo leuk, want zij schrijven vol vaart en enthousiasme over wat zij gelezen, gehoord of gezien hebben. En bij sommige gelegenheden vragen we ook ‘echte’ schrijvers om een gastblogpost te schrijven, zoals Nicolet Steemers, Remko Meddeler voor de Maand van het Spannende boek (en nog vele andere gastauteurs in die maand), en onlangs nog Wouter Kusters voor de Boekenweek.

En al terugblikkend ontdekte ik dat ik voor de 2 stadsdichters, Reinier de Rooie en John Heymans, de gedichten op deze blog heb gezet. Grappig, was ik alweer bijna vergeten. De eerste stadsdichter van Hengelo, Fred van de Ven, plaatste zijn gedichten op zijn eigen (stadsdichters)blog. De vierde stadsdichter, Herman Koetsveld, wilde ook graag een stadsdichtersblog en dat was het moment om de blog van Fred om te zetten in Stadsdichter Hengelo blog. De gedichten van Reinier en John heb ik er ook op gezet en ging Herman vanaf dat moment weer verder met zijn gedichten.

Aan inspiratie nog steeds geen gebrek. Die haal ik natuurlijk uit de programmering van de bibliotheek, maar ook de #boekperweek actie van De Bibliotheek en uit alles wat er voorbij komt via de verschillende media. 
Alleen dat potje met tijd, ik kan het nergens vinden. Of zou het toch gewoon een kwestie zijn van prioriteit?

Geen opmerkingen: