zaterdag 2 mei 2015

Inlezen en wegwezen! Op naar Toscane!

Inlezen en wegwezen is de actie van De Bibliotheek. En wat is er nou heerlijker om alvast in de vakantiestemming te komen. Dat kan natuurlijk uitstekend met een goed boek. Of een lekker boek meenemen op vakantie. In mijn geval naar Italië, om precies te zijn Toscane. Wist je dat er ontzettend veel mooie boeken over Toscane geschreven zijn? Van boeken over typische Toscaanse gerechten tot reisgidsen en romans. Geen idee waar te beginnen? Lees alvast mee voor een paar mooie boeken ter inspiratie voor Toscane.Vissen voeren  - Fabio Genovesi
Fiorenzo, Tiziana en Mirko: drie levens die elkaar kruisen op een onwaarschijnlijke, desolate plek in de wereld: Muglione, in het Toscaanse binnenland, een streek van werkloosheid en stilstaande wateren. Het is de plek waar Fiorenzo al jong zijn moeder verloor, waarnaar Tiziana terugkeert vanuit Berlijn en waar Mirko voorbestemd lijkt voor een grote fietstoekomst. Echt iets voor fans van Niccolò Ammaniti & Paolo Giordano.

Toscane in je huis - Frances Mayes 
Bij Toscane in huis lees je juist wel over Italiaans genieten;  van de lekkerste Toscaanse wijnen, de meest verrukkelijke gerechten en een kijkje in het dagelijks leven in Bramasole, bij Cortona. Mayes schreef al eerder boeken over Toscane en ook dit boek is weer een loflied op het huis, de gerechten die ze koken,  het werken aan de tuin en hun contacten met de streekgenoten. Gewoon lekker lezen dus.

Toscane is natuurlijke het ideale decor voor romance, misdaad en mystiek. En ik ben dol op historische romans/ thrillers. 
Een jonge, wereldvreemde monnik en een hoertje gaan in het Italië van de 15e eeuw op zoek naar het geheim achter Botticelli's beroemde schilderij La Primavera.
“Het raadsel van Botticelli is een magnifieke, originele en intense roman met een heerlijk oneerbiedige heldin. Een onweerstaanbare roman met geschiedenis, humor en spanning.
Die gaat dus mee in de fietstas. Want de laatste 2 weken van onze vakantie fietsen we een deel van de Reitsma route aan de zonnige kant van de Alpen, over de Reschenpass langs de Adige tot aan Verona.

En nog een blog, want al zoekend naar informatie en boeken vind je nog eens iets, een mooie blog over Italië met veel leestips, Ciao Tutti.

Ciao, ciao tutti!

Geen opmerkingen: