vrijdag 8 mei 2015

Dayna Kurtz - Rise and Fall

Wat een heerlijke sfeer zet Dayna Kurtz neer op haar laatste album 'Rise and Fall'. Ik schreef al eens over haar toen we dit blog nog maar net begonnen waren, en nog steeds krijgt ze het voor elkaar om me een heerlijk kippenvel te bezorgen...

Na een paar mooie platen met klassiekers uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis ligt er nu weer een cd met eigen werk. En daar worden we blij van. Die stem, die stem.. Zo mooi, zo meeslepend.


Ik kan er feitelijk geen genoeg van krijgen. Een tijdje terug was Dayna Kurtz in Nederland voor een aantal concerten, en gelukkig deze zomer opnieuw (waar ook die andere favoriet van mij te zien is, maar dat terzijde). Ach, eigenlijk moet je gewoon even luisteren om te snappen wat ik bedoel. Hieronder een prachtopname uit het programma 'Vrije Geluiden', waar ze onlangs te gast was:Meer hoef ik niet te zeggen toch? Hooguit iets over deze prachtige laatste plaat:
"Voor het eerst sinds vier jaar brengt Dayna Kurtz weer een album uit met nieuw materiaal, maar het bijzondere is dat de meeste songs je het gevoel geven dat je ze al eerder hebt gehoord. Op een oude soulplaat, in een nostalgische film of gewoon passend bij een herinnering, zonder dat je weet waarom. De openingstrack, "It's How You Hold Me", voel je gelijk in je donder: deze countrysoulwals heeft een klankkleur, sfeer en glans van een meeslepende ballade uit de jaren zestig of zeventig. "You're Not What I Need (But You’re All that I Want)" had niet misstaan op het oeuvre van Aretha en is een song van het soort dat Dan Penn voor haar geschreven zou kunnen hebben. "Rise And Fall" staat bol van een soort po√ęzie van dicht bij het hart en verhalende songs en intense innerlijke dialogen die ook haar albums "Postcards From Downtown" en "Another Black Feather" naar een hoger niveau wisten te tillen. Dit is dan ook weer een album van uitzonderlijke klasse." (Sandra Zuidema, Lucky Dice)
Dayna Kurtz nog nooit live gezien? Grijp dan elke kans die je krijgt...

Reserveer in onze catalogus 

Geen opmerkingen: