maandag 25 mei 2015

1000ste Bieblogpost - even tellen

En hiermee zijn we de magische grens ook werkelijk overschreden. Schreef ik in november 2008 de officiële eerste blogpost op dit bieblog, vandaag mag ik daar nummer 1001 aan toevoegen. Zoveel eer is me teveel! En terugkijkend begint het me zelfs te duizelen van al die cijfers. Telt u even mee?

Ik en mijn 4 kanjercollega's bloggen nu dus al 6 en 1/2 jaar. Elke week weer, minimaal 2-3 berichten. En nooit gedoe over geen zin, geen inspiratie, geen tijd. Gewoon schrijven of elkaar vervangen. Ook op zon- en feestdagen. Maar we zijn wel heel blij met de 5 gastbloggers die we sinds kort hebben. Dat maakt ons aanbod nog gevarieerder. Krijg jij ook de kriebels? Meld je aan en schrijf mee naar blogpost 2000!

Terugkijkend zie ik dat bijna 18% van dit blog uit mijn hand komt. Waarvan veel films, veel Bart Moeyaert en veel te weinig jeugdboeken. Ik had het al eerder beloofd, maar dat blijkt dan toch best lastig, als je er echt om moet gaan lezen. Maar het kan nog, er zijn genoeg pareltjes voor handen. Zeg collega's, zullen we ook eens een jeugdmaand inlassen?!

Het is grappig om te zien hoe vaak een post eigenlijk is bekeken. Het zijn de enorme uitschieters die dan opvallen. Een videoregistratie van Cirques du Soleil's La Nouba: 4095 keer bekeken (nee, niet klikken!). Wat is daar gebeurd? Ik weet nog dat het Erwin opviel dat die post maanden lang bovenin de widget met populaire posts heeft gestaan. Waarom hij daar dan nu niet meer staat is eigenlijk ook een raadsel, maar goed, laten we het erop houden dat dit een interessante bijdrage was. Wel heel mooi is de populariteit van Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht (jeugd!) met 1206 bezoekers. En die hilarische film Bienvenue chez les Ch'tis met 1141 bezoekers. Ook grappig dat mijn weinig toegankelijke cd met Mantra's door Tibetaanse monniken zelfs door 492 lezers is bekeken. Je maakt wat mee.

Maar gaat het om de cijfers? Nee, natuurlijk niet. Ik bekijk ze voor het eerst. Veel leuker is het knutselmomentje om weer iets te publiceren en de samenwerking met elkaar om gewoon iets te doen dat we leuk vinden. En daarmee elkaar en die 1000den lezers te verrassen en inspireren. Dus huppakee, op naar 1002!

2 opmerkingen:

Erwin zei

Nou zeer gewaardeerde collega, dat 'La Nouba' niet meer bovenaan staat is omdat we de populaire berichten van de afgelopen 30 dagen laten zien en niet de 'all-time-favorites'... Als we dat laatste wel zouden doen, wordt het lijstje iets minder inspirerend omdat er dan minder wijzigt. Maar wie weet: je noemt 'm weer, dus het kan maar zo zijn dat lezers tóch klikken...!

Astrid zei

Ja, ha, maar ik zeg ook "Niet klikken!":-)
Ik wist dat je iets had gedaan, maar niet meer wat. Ja, hij zou anders nog steeds bovenaan staan. Onovertroffen!