maandag 18 mei 2015

1000ste bieblogpost!

Bieblog Hengelo publiceert vandaag haar 1000ste biebblogpost! Een prestatie van formaat want veel blogs sterven na een enthousiast begin vaak een zachte dood. Bieblog Hengelo is still going strong en dat al zeven jaar!

Onze bloggers besteden daar de komende tijd op gepaste wijze aandacht aan met een kleine terugblik op hun blogcarrière: Peter Bonekamp trapt af.

Wauw, de 1000ste blog! Toch wel een mijlpaal. Het is af en toe wel eens lastig om een boek of film te vinden maar meestal gaat het vanzelf. Ik heb thuis een redelijk gevulde boekenkast en ik heb natuurlijk een complete openbare bibliotheek tot mijn beschikking. En ook nog eens de luxe dat collega's met ideeën komen: zowel via persoonlijke tips of via de displaytafels in de bibliotheek. Ik heb daar heel wat boeken afgeplukt waarover ik heb geschreven!

Hoogtepuntjes zijn voor mij Alain de Botton met Hoe Proust je leven kan veranderen. Een erg leuk boek en de post vond ik persoonlijk wel geslaagd. Het boek past ook precies bij mijn "specialiteit" van non-fictie boeken met in die categorie weer de voorkeur voor psychologie, filosofie en "zelfhulp" boeken. Een ander onderwerp dat mij aanspreekt is duurzaamheid en het milieu. De post Zes graden: onze toekomst op een warmere planeet maakte een tamelijk hoogoplopende discussie los met een lezer. Volgens mij is dit nog steeds de post met de meeste reacties! Ook heb ik wat met geschiedenis en Engeland en die combinatie komt mooi terug in het boek over Winston Churchill van Sebastian Haffner dat behoorlijk veel is bekeken. Engeland komt ook terug in Keukengeheimen van Delia Smith: een kookboek dat wij thuis veel gebruiken en dat op rare manier erg populair was onder bloglezers.   

Ik vind de biebblog persoonlijk ook inspirerend en verrassend: mijn collega's en gastbloggers komen soms met de prachtigste boeken en films die ik dan onmiddellijk ga reserveren. Mooi voorbeeld daarvan is de Flavia de Luce serie: fantastische boeken die zelf niet zou hebben uitgekozen.

Tenslotte: misschien heb je na het lezen van onze blog zoiets van "dat lijkt mij ook wel leuk om te doen". Nou dat kan! Wij zijn altijd op zoek naar collega bloggers die een beetje vlot kunnen schrijven over boeken, films of muziek. Heb je belangstelling? Stuur dan een mailtje naar p.bonekamp@bibliotheekhengelo.nl.

Bedankt voor het trouwe lezen van onze blog en op naar de 10.000ste post!

Peter Bonekamp

Geen opmerkingen: