vrijdag 22 mei 2015

1000e Bieblogpost: Eck blogt verder...

We hadden al een lustrumfeestje, maar nu alweer een nieuw heugelijk feit: 1000 berichten op dit Bieblog! En volgens de officiële statistieken is dit bericht echt de 1000e...  Eck pinkt een traantje weg hoor... Dit Bieblog voelt toch een beetje als 'mijn kindje', vandaar. Dus ook ik ga kort terugblikken op mijn eigen berichten én de berichten van anderen. En jullie als lezers weten uiteraard waar mijn passie ligt: bij de muziek.

Ik heb heel wat treurnis over jullie heen gestort, zo blijkt. De voorliefde voor americana en liedjes over alles wat mis kan gaan druipt er vanaf.Bij het nadenken over mijn eigen bloggeschiedenis kwamen uiteraard als eerste mijn jaarlijstjes voorbij. Eigenlijk gestart vanuit de gedachte dat ik dat best eens kon proberen, maar bepaald niet met de ambitie om andere jaarlijstjes naar de kroon te steken. Des te leuker is het om te zien dat de posts over mijn persoonlijke selectie uit een muziekjaar erg goed bekeken en gelezen worden.
En daarmee kom ik eigenlijk op het leukste van de geschiedenis van het Bieblog: de contacten.
Ooit begonnen we het blog om dáár te zijn waar al heel veel mensen waren: op het web, en in het bijzonder op die digitale plekken waar je met elkaar in contact kunt komen. Destijds had ik feitelijk nog niet door hoe gemakkelijk het is geworden om rechtstreeks met bewonderde artiesten te kunnen praten. Mede door de jaarlijstjes en het delen daarvan via andere kanalen kreeg ik contact en respons van de artiesten zelf. Waarbij sommigen zelfs bijzonder trots waren dat ze in mijn lijstje voorkwamen. Dat laatste lijkt me meer beleefdheid dan een juiste inschatting van de gerenommeerdheid van mijn opsomming, maar toch.. ;-)
De hoogtepunten tussen mijn eigen schrijfsels? Lastig te bepalen bij het terugkijken... In ieder geval vind ik de berichten over artiesten die  Hengelo met een bezoek vereerden erg leuk, al dan niet vergezeld van een prijsvraagje waarbij toegangskaarten te winnen zijn. Lang niet gedaan overigens; wordt hoog tijd!
De voorliefde voor Scandinavië komt ook vaak terug, zoals bijvoorbeeld mijn stukje over Lars Kepler.
Ook stuitte ik weer op mijn bericht over het klassieke gidsje 'Zien is kennen': vogelpoëzie voor liefhebbers!
En een documentaire die ik toch weer eens opnieuw wil gaan bekijken is die over de Dixie Chicks.
En dan heb ik het nog niet eens over de snor van Magnum!

En berichten van anderen? Wat ik vooral zo fijn vind aan ons blog is (mijn collega's zeiden het ook al) de inspiratie. Ik ben niet zo'n filmkenner, dus is het erg fijn om geattendeerd te worden op dvd's voor de regenachtige weekenden. Zonder dit blog had ik films als 'District 9' en 'Matchpoint' waarschijnlijk niet gevonden.

En wat ik helemaal mooi vind, is dat we uiteindelijk ook in de oorspronkelijke opzet zijn geslaagd om klanten en enthousiastelingen te laten bloggen. Trost dus dat we ons blogteam hebben kunnen uitbreiden met 'passiedelers'.

Sinds de start van dit kalenderjaar ben ik niet meer werkzaam voor Bibliotheek Hengelo, maar voor de provinciale ondersteuningsorganisatie voor bibliotheken. Maar mede door dit blog, waar ik op persoonlijke titel voor blijf schrijven, blijf ik een link houden. En da's fijn. Heel fijn.
Op weg dus naar meer mooie muziek, meer spannende boeken, meer fijne films. En de eerste kanshebbers voor een plekje in mijn jaarlijstje hebben zich al aangediend...

Graag sluit ik nog af met een tip, want het lijkt wel of de duvel er mee speelt... Op zaterdag 27 juni vindt er in Utrecht een mooi muziekfestijn plaats: Roots in the Park. En laat daar nou een aantal artiesten komen waarover ik meer dan eens geblogd heb in de afgelopen jaren! Onder andere John Hiatt (enige concert in NL), James Hunter en Dayna Kurtz zijn van de partij. En ik dus ook. Tot dan!


Geen opmerkingen: