dinsdag 10 februari 2015

Hun laatste avondmaal

Wat was het laatste avondmaal van kapitein John Smith voordat de Titanic op een ijsberg botste en zonk? Wat nam president John Kennedy als ontbijt voor hij werd doodgeschoten in Dallas. En wat at Diana, prinses van Wales voor haar tragisch ongeluk in Parijs?

In Hun laatste avondmaal vertelt chef- kok Andrew Caldwell wat veertien iconen uit de wereldgeschiedenis verorberden in de laatste momenten van hun leven.

Andrew Caldwell is een succesvolle chef-kok die over de hele wereld heeft gewerkt. Naast koken heeft hij altijd een grote interesse gehad in geschiedenis en combineerde dit creatief met zijn werk. Hij organiseerde in zijn hotel themaweekenden rond bekende historische figuren met bijpassende recepten. Het viel hem op hoe weinig mensen leken te weten van historische gebeurtenissen, maar ook hoe geïnteresseerd ze waren als er iets over werd verteld.

Hun laatste avondmaal is grappige mix van geschiedenis en recepten. Elke biografie bevat een overzicht van hun bezigheden en prestaties, beschrijft hun tragische einde en presenteert het recept voor hun laatste avondmaal. Van het twaalfgangenmenu dat werd geserveerd op de Titanic tot het favoriete recept voor waterkerssoep van Lady Di. De enige uitzondering op een direct tragisch einde is Napoleon Bonaparte: van hem is zijn ontbijt omschreven vlak voor de slag bij Waterloo. Maar goed, dat deed hem uiteindelijk ook de de das om. Hun laatste avondmaal is een interessant boek vooral als je op zoek bent naar een recept met een verhaal. Daarmee kun je dan diepe indruk maken op je gasten!

Leuke boeken als Hun laatste avondmaal zijn te vinden in het grote e-book aanbod van de openbare bibliotheken. Ruim 7000 e-books staan voor u klaar! U hoeft alleen lid te zijn van een openbare bibliotheek, inloggen, een keuze maken en lezen maar op uw iPad, e-reader of computer. Probeer het eens uit!

Peter

Log in op ons e-books platform en lees Hun laatste avondmaal

Geen opmerkingen: