donderdag 19 februari 2015

Bieblog blogt... Waanzin in de letteren

Van 7 tot en met 15 maart is het Boekenweek! Dit jaar is het thema Te gek voor woorden. Over waanzin in de letteren. De literatuur zit vol met personen die op een tamelijk onschuldige manier afwijken van de norm, tot waanzin worden gedreven of lijden aan het leven. Het komt verder regelmatig voor dat schrijvers van boeken (en films en muziek) in hun moeilijkste levensfase de meeste inspiratie krijgen. Vaak putten zij inspiratie uit de onnavolgbare dwalingen in hun eigen brein of die van mensen om hen heen.

Ook volgens Wouter Kusters, schrijver van de boeken Pure waanzin en Filosofie van de waanzin, is waanzinnigheid niet alleen maar kommer en kwel. Talrijke hoogtepunten in kunst, literatuur en filosofie zijn ingegeven door waanzinnige impulsen en fascinaties van de mens. Op 11 maart komt Kusters naar de Bibliotheek Hengelo om vanuit zijn eigen ervaringen over deze opvatting te spreken.

Rondom de Boekenweek staat ook het Bieblog in het teken van Waanzin. Onze bloggers schrijven deze maand over hun favoriete ‘waanzinnige’ hoofdpersoon uit film, boek of muziek. Of juist de bedenker ervan, die zelf een steekje los heeft. Wouter Kusters trapt binnenkort af!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Waanzinnig leuke actie! Ik ga het in de gaten houden.

Redactie Bieblog Hengelo zei

Bedankt en zeker doen!