maandag 23 februari 2015

Begin Again

Thuis hebben we een behoorlijk verschil in smaak qua films. Ik hou meer van het actie genre en dat ik nou niet iets waar ik mijn echtgenoot blij mee maak. Af en toe doe ik een poging om een film te vinden in onze grote bibliotheekcollectie die we allebei leuk vinden.

En Begin Again is zo'n poging. En een geslaagde poging!

Begin Again gaat over het stel Gretta (Keira Knightley) en Dave (Adam Levine) die al jarenlang samen succesvol muziek maken. Zo succesvol dat ze een platencontract krijgen in New York. Maar al snel stijgt de roem Dave naar zijn hoofd en laat hij Gretta aan haar lot over. De zak.

Tja, lullige situatie. Gelukkig komt ze een oude muziekvriend tegen die haar op sleeptouw neemt een club en daar speelt Gretta met grote tegenzin een eigen nummer. En laat daar nou net Dan (Mark Ruffalo), een aan lager wal geraakte muziekproducent, aan de bar hangen. Hij is diep onder de indruk van haar talent en haalt haar met veel moeite over om in New York te blijven. Samen gaan ze aan de slag om van haar muziek een succes te maken: ze stellen een band samen met een onwaarschijnlijke combinatie aan gastmuzikanten en gaan met minimale middelen videoclips opnemen in een zomers New York.

Nou, meer ga ik niet vertellen. Maar laat ik wel zeggen dat het niet zo voorspelbaar verloopt als je misschien zou verwachten. Even wat weetjes over de film: Keira Knightley zingt echt en speelt ook zelf gitaar, Adam Levine is in het echt natuurlijk de zanger van Maroon 5 en de filmmuziek kreeg een Oscar nominatie.Reserveer Begin Again in onze catalogus.

Geen opmerkingen: