maandag 22 december 2014

Yogi Power

Oude wijsheid voor een nieuwe tijd. Zo luidt de ondertitel van dit laatste boek van Tijn Touber. En dat typeert ook wel gelijk zijn manier van schrijven. Tijn Touber had al eerder successen met Spoedcursus verlichting en Verlicht leven. Het boek Yogi Power past naadloos in dat rijtje. Lekker leesbaar, leerzame inzichten en uitdagende vragen. Dat is wel zo'n beetje zijn formule. En die werkt.

Nou ja, die werkt als het onderwerp je aanspreekt en als je openstaat voor soms wat niet-wetenschappelijk bewezen (maar wel onderbouwde) beweringen. Ik weet dat er best nog wat wenkbrauwen omhoog gaan als je zegt dat een grote groep mediterende mensen de mate van criminaliteit en vandalisme in een stad positief kunnen beïnvloeden. Of dat je hart eerder signalen opvangt en daarop reageert dan je hersenen. Of dat we gelukkiger en gezonder zouden zijn als de geluiden om ons heen zich afspelen binnen de oerfrequentie van het universum 432 Hertz, in plaats van de hedendaagse 440 Herz waarop alle muziek is afgestemd.

Om maar een paar voorbeelden te noemen. In Yogi Power beschrijft Tijn Touber - op basis van veel ervaring, zijn reizen rond de wereld en ontmoetingen met vele 'goeroe's'- de geschiedenis van de yogi’s. Ook biedt hij essentiële inzichten en oefeningen om je dagelijks leven te verlichten, zodat je onder alle omstandigheden in verbinding kunt zijn – met jezelf, de ander, de wereld en het leven.

Dat leek me wel een mooie afsluiter voor dit jaar. En het typeert ook wel waar ik me mee bezig heb gehouden en toe aangetrokken voel. Met de voeten in de klei van het alledaagse leven en werkend aan het bieden van kansen voor alle kinderen om de basisvaardigheid voor het leven te beheersen: lezen. Maar daarnaast ook fijngevoelig voor dat wat je niet kunt zien, laat staan meten. Maar waarvan je aanvoelt én intuïtief weet dat het invloed heeft op alles wat zich in en om je lichaam en geest afspeelt.

Ik eindig dit bieblogjaar dus graag met één van de vele vragen uit dit inspirerende boek. Om je gezellig het nieuwe jaar mee in te sturen. Fijne dagen!

Wat is jouw unieke geluid?

Reserveer nu in onze catalogus.

Geen opmerkingen: